Mariborčanke so se Kamničankam oddolžile za petkov poraz v Lukni. Foto: BoBo
Mariborčanke so se Kamničankam oddolžile za petkov poraz v Lukni. Foto: BoBo
Calcit Volleyball
Odbojkarice Calcita so po zaostanku z 0:2 v nizih izenačile na 2:2. Foto: BoBo
Odbojkarice Branika izsilile peto tekmo

Mariborčanke so odlično začele tekmo v Kamniku in dobile uvodna niza. A domačinke se niso predale, z borbeno igro so izsilile peti niz.

V njem so gostje pri izidu 8:8 nanizale štiri točke zapored. Prednosti niso več izpustile iz rok. Zmagovito točko je prispevala najboljša igralka tekme Iza Mlakar (30).

Odločilna peta tekma bo v petek v Mariboru. Branik lovi 14., Calcit pa drugi naslov.


Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Ne bi rekel, da smo bili mirni, da smo bili sproščeni. Če smo bili na tretji tekmi premalo osredotočeni na tekmo, smo tokrat bili. Ves čas smo se zavedali, kaj moramo delati in bili zbrani. To nam je tudi prineslo prednost v prvem in drugem nizu. Tudi v tretjem in četrtem nizu smo bili blizu uspeha, sem pa zelo vesel, da smo v petem nizu prišli do zmage in da bo prišlo do pete tekme. Mislim, da si jo slovenska ženska odbojka zelo zasluži."

Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: "Če gledamo statistično, so bile Mariborčanke boljše na servisu in so nam povzročale težave na sprejemu. Prav tako so bile malenkost boljše tudi v napadu, kar je pogojeno s sprejemom. Tokrat so bile v odločilnih trenutkih bolj zbrane gostje, medtem ko mi svojih priložnosti nismo izkoristili. Ampak tako je, tekma je za nami. Nanjo moramo čim prej pozabiti, jo analizirati in k sreči imamo v petek še en popravni izpit. Če nam do naslova ni uspelo priti v svoji dvorani, bomo do njega skušali priti v Mariboru."


DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)

1. DOL, finale
Četrta tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK 2:2
2:3 (-22, -17, 14, 22, -12)

Calcit Volleyball Kamnik: Kranjc, Barnes 8, Božič 6, Kregar, Borko 6, Vrhovnik 12, Igličar 10, Forštnarič, Kučej 4, Hribar 1, Jerala, Ščuka 20.

Nova KBM Branik: Mlakar 30, Blagne, Ammerman 9, Kaučič 10, Ajnihar, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 4, S. Planinšec 11, Sobočan 12, Pintar 2, Eržen.

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah, igrajo na tri zmage.
Za tretje mesto, druga tekma, sreda:
GO VOLLEY - LUKA KOPER 0:1
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

Odbojkarice Branika izsilile peto tekmo