ACH Volley je v letošnji sezoni Lige prvakov edino zmago dosegel sredi decembra, ko je v Tivoliju s 3:1 premagal Budvansko rivijero. Foto: BoBo
ACH Volley je v letošnji sezoni Lige prvakov edino zmago dosegel sredi decembra, ko je v Tivoliju s 3:1 premagal Budvansko rivijero. Foto: BoBo
ACH Volley - Berlin
Tekmo ACH - Berlin je pod Rožnikom spremljalo približno 1.100 gledalcev. Foto: BoBo
Tomi Šmuc
Tomi Šmuc med dajanjem napotkov svojim varovancem. Foto: BoBo

Ljubljančani so že pred zadnjim krogom izgubili vse možnosti za nadaljevanje v evropskih tekmovanjih, tudi v Pokalu CEV, kamor se bodo uvrstile tri najboljše tretjeuvrščene ekipe iz sedmih skupin. Zato tekma pred domačimi gledalci ni odločala o ničemer. ACH-jevcem ni uspelo ponoviti igre s prve tekme v nemški prestolnici, kjer so osvojili prvi niz (3:1).
Najbolj izenačeno v drugem nizu
Da bodo varovanci Tomija Šmuca težko dosegli točke, je napovedal že sam začetek. Berlinčani so takoj pokazali, da so v Ljubljano prišli po zmago in da bo blok njihovo najmočnejše orožje. Ne sicer aktivni, ampak bolj pasivni blok, ki je ljubljanski napad v prvem nizu, končal se je s 17:25, spravil le na 31-odstotno uspešnost.

Čeprav so Nemci že na začetku drugega niza povedli s 3:0, je bilo v nadaljevanju vendarle izenačeno. Ljubljančani so pri izidu 15:14, ko so Nemci naredili napako, celo povedli in nato dvakrat vodili z dvema točkama prednosti (19:17). Toda nato jim je Felix Fischer povzročil precej težav s servisi, kar so njegovi kolegi spretno izkoristili. Pri izidu 22:24 je upe gostiteljev dokončno razblinil as češkega reprezentanta Tomaša Kmeta.

Po odličnih servisih Jana Klobučarja in vodstvu z 9:6 v tretjem nizu je kazalo, da bo ACH le dražje prodal svojo kožo. Toda ko je na servis spet prišel Fischer, so se ponovile težave iz drugega niza, Nemci so ušli na 11:14 in niz dobili z 19:25.

Flajs: V zadnjih 14 dneh nismo pravi
"Čestitam Nemcem. Igrali so praktično brez napak, naša požrtvovalna igra danes ni bila dovolj niti za niz. Berlin in Resovia sta za našo zasedbo enostavno premočna," je bil po tekmi kratek domači trener Šmuc, kapetan Andrej Flajs je bil zgovornejši: "Na žalost se nismo poslovili tako, kot smo si želeli. Ne samo zaradi igre, ampak tudi zaradi premalo energije, ki smo jo vložili. Naši navijači so si zaslužili več. Danes je bilo premalo vsega, premalo energije, preslabi servisi, blok ni bil kot po navadi, na sprejemu smo delovali suvereno vse do konca drugega niza, nato pa nismo spoštovali dogovorov in v odločilnem trenutku zatajili. Vprašanje, kako bi se končala tekma, če bi dobili drugi niz. V zadnjih 14 dneh nismo pravi, po pokalnem naslovu smo padli, zakaj, ne vem. Igre iz Berlina nismo nadgradili, s tako nismo imeli nobenih možnosti."

Liga prvakov, skupina C, 6. krog

ACH VOLLEY - BERLIN REC. VOLLEYs
0:3 (-17, -22, -19)
ACH Volley: Flajs 4, Jereb, Plot, Kozamernik 9, Roberts, Pokeršnik 1, Klobučar 6, Pleško 1, Kozlowski, Mochalski 7, Dolegombai 3, Koncilja 4.

Berlin Recycling Volleys: Touzinsky 9, E. Shoji, Kromm 1, Fischer 6, K. Shoji, Kühner, Krystof, Carroll 7, Kmet 6, Dünnes 4, Bontje 1, De Marchi.
1.100 gledalcev


BUDVANSKA RIVIJERA - ASSECO RZESZOW
0:3 (-23, -19, -21)

Lestvica:
BERLIN REC. VOLLEYs   6  4 2 16:7 14
ASECCO RZESZOW        6  5 1 15:5 13
------------------------------------
BUDVANSKA RIVIJERA    6  2 4  7:15 5
ACH VOLLEY            6  1 5  5:16 3

Jerala in Šmuc po izpadu ACH Volleyja
ACH nemočen proti Berlinu
Jerala in Šmuc po izpadu ACH Volleyja
ACH nemočen proti Berlinu