Odbojka
(8)
Dejan Vinčić
Dejan Vinčić je po lanskem porazu v četrtfinalu evropskega prvenstva resno razmišljal o koncu reprezentančne poti, a ga je prepričala podpora družine. Foto: OZS

Dodaj v

Vinčić: Imamo zagotovila, da se bomo lahko uvrstili v Ligo narodov

Odbojkarji se pripravljajo na prvo svetovno prvenstvo
19. julij 2018 ob 09:42
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA

Najboljši slovenski odbojkarji, ki so v ponedeljek začeli priprave na svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji, še vedno upajo, da bodo nekoč zaigrali v svetovni ligi oziroma na novoustanovljeni Ligi narodov.

V njej bi morali nastopiti že letos, a se je Mednarodna odbojkarska zveza nepravično odločila drugače, česar Slovenci še niso preboleli.

"Tega ne moremo kar tako pozabiti. Zgodila se nam je velika krivica, vse rane so se spet odprle, ker smo pred dnevi izvedeli, da se je Portugalska kot zmagovalec zlate evropske lige tja neposredno uvrstila. Imamo pa zagotovila vodstva naše zveze, da se bo naslednje poletje možnost uvrstiti prek kvalifikacij, vsi upamo, da bo res tako," ne izgublja upanja organizator igre Dejan Vinčić, ki mu je po eni strani žal, da Slovenija v Evropski ligi ni igrala, po drugi strani pa mu je po naporni sezoni na Poljskem prav prišel počitek.

"Če bi igrali v evropski ligi v polni postavi, bi jo najbrž osvojili, a kar je, je. Tudi počitek, ki ga v preteklih letih nismo imeli veliko, je prišel še kako prav. Napolnili smo baterije, pozdravili nekatere poškodbe, zdaj smo pripravljeni na trdo delo. Med odmorom nismo samo ležali na plaži in pili piva. Skrbeli smo za svoje telo, nekdanji reprezentančni kondicijski trener nam je pripravil program, tako da smo eno uro na dan skrbeli, da smo ostali v solidni telesni pripravljenosti. Vemo, kakšen je vložek, pred nami je svetovno prvenstvo, na katerem moramo marsikomu marsikaj dokazati," meni slovenski podajalec.

Vinčić je po lanskem evropskem prvenstvu, s katerega je Slovenija izpadla v četrtfinalu, zaradi vseh negativnosti v zvezi z nastopom v Ligi narodov že razmišljal o koncu reprezentančne poti, a se je na koncu s pomočjo družine premislil.

"Po četrtfinalnem porazu proti Rusiji me je prešinila misel o koncu reprezentančne poti. A žena in otroci se s tem niso strinjali, dali so mi zelo luč za nadaljevanje in ni mi žal. Vsekakor je pred mano velik izziv, svetovno prvenstvo, na katerega smo uvrščeni prvič. Vsi imamo veliko motivacijo, da se na največjem odbojkarskem spektaklu poleg olimpijskih iger pokažemo svetu," je glavna razloga, da selektor Slobodan Kovač še vedno lahko računa nanj, je poudaril Vinčić.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
knedlck
# 19.07.2018 ob 11:18
Tole je kot pri rokometu.
Zveza unicje sport.
upo
# 19.07.2018 ob 09:52
Aja, pa Italija in Bolgarija sta že katerič organizatorja sv. prvenstva? A še ne najde nikogar drugega razen morda Poljakov?
pocasnela
# 19.07.2018 ob 10:51
Ponovno se strinjam, da bi naši morali že letos igrati Ligo narodov.

Imam pa par komentarjev na prispevek.

1. Slovenija je letos igrala v Evropski ligi - sicer s pomlajeno reprezentanco - avtorji prispevka navajajo, da Slovenija ni igrala v Evropski ligi

2. Portugalci se kot zmagovalci zlate lige niso neposredno uvrstili v Ligo narodov, ampak preko Challenger cup-a: https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIVB_
Volleyball_Men%27s_Challenger_Cup

3. Slovenci so letos kot zadnjeuvrščena ekipa zlate lige izpadli v srebrno ligo, iz katere pa ne morejo (tudi če bi zmagali naslednje leto 2019) igrati v Challenger cup-u.
https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1089&PID=-2

Pravico za sodelovanje v Challenger cup-u imata prvi 2 uvrščeni reprezentanci zlate evropske lige. Vidi se, da so bili Portugalci četrti, a so kot domačini Challenger cup tam sodelovali in uspeli se uvrstiti v Ligo narodov.
Možnost za kvalifikacije (=Challenger cup) je "morda morda" edino kot neki "kompromis"?, da bi Sloveniji morda podelili "domačinstvo" (zaradi sramote FIVB 2017?!), vendar bi morali prej spremeniti pravila. Saj bo po pravilih, kot rečeno, Slovenija leta 2019 igrala v srebrni evropski ligi. V zlati ligi nas bodo kot zmagovalci srebrne lige nadomestili Hrvati.

Avtorjem prispevka se čudim, da niso preverili vsega tega. Lahko bi povprašali tudi na zvezi.
upo
# 19.07.2018 ob 09:50
Evropsko prvenstvo, pa evropska liga, pa svetovna liga, liga narodov, svetovno prvenstvo, kvalifijacije za olimpijske, ali obstaja morda kakšna medplanetarna liga? Aja, pa gostitelj finala je neposredno uvrščen na finale four. Vse to in še več v sicer lepem športu odbojki. Pa koga vse te lige zanimajo?
mojcapokrajculja
# 19.07.2018 ob 14:48
od MMC-ja bi bilo korektno, da bi popravila napačne navedke...
gospod iskreni
# 19.07.2018 ob 10:11
Nazadnje so vas nasrali, osel gre ocitno veckrat na led
anitahabic
# 19.07.2018 ob 12:08
najmanj v 1/2-finalu bomo...
ic
# 19.07.2018 ob 15:49
Navedke, ki jih je odbojkar dal v pogovoru, nimaš kaj popravljati. Tako je Vinčić rekel. Je pa jasno, da bo zveza (najbrž so trenutno na dopustu) poskušala priti v ligo narodov na takšen način, kot je iz nje izpadla. Ne bo pa to razglašala na ves glas, še preden bo kaj storila.

Kar se zapiskov o evropski ligi je pa povsem jasno, da je Slovenija igrala, a ne v polni postavi. Kako avtor tega prispevka tega ne bi vedel, če so vsi prispevki od njega. Avtor pa priznava, da evropske lige in challenger cup po izpadu Slovenije ni spremljal.

Je pa prispevek bolj vezan na Vinčića in motivacije pred svetovnim prvenstvom in ne o svetovni ligi (o njegovih izjavah obstajajo tonski zapisi). O tem bo v prihodnje zagotovo še govora in bodo tudi navedki drugačni.
Lp
Avtor
Kazalo