Tina Maze je bila na brniškem letališču odlično razpoložena. Foto: BoBo
Tina Maze je bila na brniškem letališču odlično razpoložena. Foto: BoBo
Robert Kranjec
Smučarji skakalci bodo v Sočiju glavni slovenski aduti za odličje. Foto: BoBo
V Sočiju bo nastopilo 66 slovenskih športnikov. Foto: BoBo
Slovenski olimpijci odleteli proti Sočiju

Med smučmi in drugimi stvarmi je bilo tudi cestno kolo, ki je na rolerjih. Na njem bo Tina Maze nabirala potrebno kondicijo. Še vedno je sveža novica, da je Massi med Zlato lisico v Kranjski Gori dobil poziv na sodišče. Toži ga Maruša Ferk zaradi dogodkov med lanskim svetovnim prvenstvom v Schladmingu. Massi je bil v izjavi na brniškem letališču kratek: "Ne vem, za kaj gre. Nisem in nismo v nobenem sporu z Marušo Ferk, razen da sem ji rekel, da se mora naučiti pozdraviti Tino Maze in našo fizioterapevtko, to je Nežko Poljanšek, ki je starejša od nje."
Pri Smučarski zvezi Slovenije poudarjajo, da gre za zasebno tožbo Ferkove. "Smučarska zveza Slovenije skuša pomagati in si želi da bi se zaplet rešil z dogovorom in v športnem duhu," še sporočajo iz SZS-ja.
Prvi so bili na letališču zbrani skakalci in selektor Goran Janus. "Polet traja samo tri ure, razlike je tudi tri ure. Pot je zelo kratka, a to so olimpijske igre in tja gremo z veseljem," je pred odhodom dejal Janus in dodal, da so skakalci navajeni potovati, tudi na daljših razdaljah, saj so bili pravkar na tekmah na Japonskem.
Slovenski skakalci olimpijske naprave poznajo iz lanske sezone, v Sočiju pa jih čaka dva dni počitka, nato pa sklepni treningi pred tekmo. "Glede na to, da lani na 90-metrski nismo najbolje skakali, bo letos zanesljivo bolje. Bolj domači smo na večji skakalnici in škoda, da na igrah ni velikanke," je še povedal Janus.

"Mislim, da nas čaka velika sprememba, glede na to, kaj vse se je tam spremenilo. Lani je bilo, kot bi prišli na gradbišče," je o pričakovanjih v Sočiju povedal ta čas prvi slovenski skakalec Peter Prevc, o pričakovanjih pred tekmo pa dodal: "Super, da imamo dovolj časa in da se do tekme lahko spočijemo. Lahko tudi še kaj novega poskusimo in popravimo."

Med potniki so bili tudi smučarji tekači, nordijski kombinatorci in del deskarske ekipe.
Foto: Bobo in STA

Slovenski olimpijci odleteli proti Sočiju