Anže Kopitar se v nasprotju z drugimi hokejskimi zvezdniki ni ognil sedmi sili in je rade volje spregovoril o možnostih risov. Foto: Marko Pangerc
Anže Kopitar se v nasprotju z drugimi hokejskimi zvezdniki ni ognil sedmi sili in je rade volje spregovoril o možnostih risov. Foto: Marko Pangerc
Anže Kopitar
"Dogaja se! #počutimsezeloolimpijsko" je na Twitterju zapisal Kopitar. Foto: Twitter/@TeamSlovenia
Aleksander Ovečkin, Jevgenij Malkin in Pavel Dacjuk
Pavel Dacjuk z Aleksandrom Ovečkinom in Jevgenijem Malkinom, ki bosta skupaj igrala v udarnem ruskem napadu. Foto: Reuters
"Risom" se je v Sočiju pridružil še Kopitar

V ponedeljek so v Soči priletela štiri letala s 150 NHL-ovci, ki bodo igrali na najprestižnejšem dogodku zimskih olimpijskih iger - hokeju na ledu. Kopitarjevo letalo, ki je vzletelo v Atlanti, je pristalo opoldne po krajevnem času, izmed številnih zvezdnikov pa si je čas za novinarje vzel le Anže Kopitar.

Nenehno na telefonu s soigralci
"Bila je že kar dolga od zadnje tekme v četrtek. Zelo dober občutek je, da sem končno tu," je ob pristanku za Radio Slovenija povedal prvi slovenski hokejski zvezdnik. "Zadnje dni smo bili zelo pogosto na zvezi, kako se imajo, kako se stvari odvijajo," je center Los Angelesa priznal, da je na tekočem, kaj se dogaja z risi v Sočiju. "Vesel sem, da ni treba več po telefonu spraševati," se je še pošalil AK11, ki je tako zapolnil izbrano vrsto Slovenije.

"Na letalu ni bilo nobenega zbadanja ali česa podobnega. Bilo je zelo sproščeno. Ko pa smo zdaj tukaj, verjamem, da bo vse šlo veliko bolj zares," je Kopitar pripovedoval o dolgem 12-urnem poletu iz ZDA v Rusijo. Zdaj se bo Kopitar dobro odpočil, nato pa bo opravil dva treninga, na katerih bo njegov oče in selektor Matjaž Kopitar skušal čim bolj uigrati igro z igralcem več.

Prvi NHL-ovci že v Sočiju
Olimpijske igre so v polnem teku, v Sočiju so pristala vsa štiri čarterska letala iz Severne Amerike s hokejisti iz Lige NHL na krovu, med katerimi je tudi prvi strelec lige in ključni ruski adut Aleksander Ovečkin. Na istem letalu je bil tudi veliki kanadski junak Sidney Crosby, ki je pred štirimi leti v podaljšku odločil finale z ZDA in Kanadi prinesel zlato. Risi, ki so tako srčno sinoči navijali za slovenske "orle", bodo pod zastavo Slovenije na olimpijskih igrah debitirali v četrtek na prestižnem dvoboju z gostiteljico Rusijo.

Rusi, ki pred domačimi navijači razmišljajo le o zlatu, bodo proti Sloveniji skoraj zagotovo igrali brez kapetana Pavla Dacjuka, ki še ni povsem pozdravil poškodbe. "Čarodej" Detroit Red Wingsov bo tako proti risom še počival, tudi na treningih pa "Paše" ni bilo v prvih dveh napadih, ki so jih uigravali. Udarno trojko sestavljajo Ovečkin-Jevgenij Malkin–Aleksander Sjomin, drugo pa Aleksander RadulovAleksander Svitov–Ilja Kovalčuk.

"Risom" se je v Sočiju pridružil še Kopitar