Pele naj bi imel težave s kolkom. Foto: Reuters
Pele naj bi imel težave s kolkom. Foto: Reuters
Eden najslavnejših brazilskih športnikov vseh časov je v domovini še vedno v središču pozornosti. Julija je časopisne stolpce polnil s poroko - pri 75 letih je tretjič skočil v zakonski jarem, tokrat je da izrekel Marii Cibele Aoki. Foto: EPA

Pele je prek Twitterja sporočil, da še hodi na fizioterapijo, osredotočen na to, da se navijačem 21. avgusta pridruži na sklepni slovesnosti. "Rad vas imam," je dodal nogometni zvezdnik.

Dolgo se je ugibalo, ali bo ravno Pele prižgal olimpijski ogenj, saj je veljal za najresnejšega kandidata za to častno nalogo, vendar je nekaj ur pred slovesnostjo sporočil, da ga iz zdravstvenih razlogov ne bo: "Trenutno nisem dovolj pripravljen in zdrav, da bi lahko spremljal slovesnost. Vedno sem si prizadeval, da ne bi razočaral svoje družine in brazilskega naroda."

Ogenj prižgal nekdanji maratonec
Olimpijski ogenj je prižgal nekdanji maratonec Vanderlei Cordeiro de Lima. Na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 je bil na poti k zlati medalji, saj je vodil po 35 km, nato pa ga je napadel neuravnovešen irski duhovnik Neil Horan. Ustavil ga je toliko, da je padel na tretje mesto, na podelitvi pa je prejel častno medaljo Pierra de Coubertina.