Za Rogerja Federerja je sezona že končana. Foto: EPA
Za Rogerja Federerja je sezona že končana. Foto: EPA

Na svojem profilu na Facebooku je zapisal, da potrebuje "temeljitejšo rehabilitacijo", da bo lahko nadaljeval kariero.

"Zelo sem razočaran, ker moram oznaniti, da ne bom mogel zastopati Švice na olimpijskih igrah v Riu in da bom izpustil tudi preostanek sezone," je sporočil zmagovalec 17 turnirjev za grand slam in nekdanja številka ena svetovnega tenisa.
"Zdravniki so mi svetovali, da moram dati svojemu kolenu in telesu dovolj časa za popolno okrevanje, če želim brez poškodb igrati tenis še nekaj let, kot sem nameraval. Težko je, ker bom moral izpustiti preostanek sezone," je še dodal.
V Londonu srebro, v Pekingu zmagovalec med dvojicami
34-letni Federer je letos zaradi poškodbe hrbta že izpustil Roland Garros. Na teniška igrišča se je vrnil na začetku junija, v Wimbledonu pa ga je pred tremi tedni v polfinalu ustavil Miloš Raonić. Ravno med tem dvobojem je v petem nizu, kot kaže, tako obnovil poškodbo kolena, da mu je odnesla olimpijske sanje.
Olimpijskih iger se je zelo veselil in odkrito meril na zlato kolajno v posamični konkurenci, ki mu še manjka. Leta 2012 ga je v Londonu v finalu premagal Andy Murray, je pa bil olimpijski zmagovalec v dvojicah skupaj s Stanom Wawrinko leta 2008 v Pekingu.
Zanimivo je, da je poškodbo kolena na začetku leta staknil pri pripravi kopeli za svoji šestletni dvojčici.