Sašo Bertoncelj je bil najvišje pred tremi leti, ko je bil tik pod stopničkami. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj je bil najvišje pred tremi leti, ko je bil tik pod stopničkami. Foto: www.alesfevzer.com

Bertoncelj je v kvalifikacijah nastopil z lažjo sestavo, jo po mnenju slovenske ekipe naredil izvrstno, a je prejel nižjo oceno od pričakovane. Dolgo časa je bil na sedmem mestu, po čakanju in trepetanju pa ga ni nihče več prehitel in lahko se je veselil uvrstitve v finale.

Kot je napovedal že pred odhodom v Kanado, bo v finalu nastopil s težjo vajo. Bertoncelj verjame, da mu ta lahko prinese odličje. Doslej mu je bil najbližje leta 2014 v Nanningu, kjer je končal tekmovanje na četrtem mestu. To je bil tudi zadnji slovenski finalni nastop na SP-ju. Bertoncelj je bil na svetovnem prvenstvu prvič med finalisti leta 2010, ko je bil osmi, leto pozneje je končal na sedmem mestu.

"Kaj drugega mi ne preostane. Napadal jo bom, je pa ne napovedujem. Ne bom se zlahka predal. Počutim se dobro, treniral sem dobro, ne čutim kakšne napetosti," pravi 33-letni Bertoncelj.

Samostojna Slovenija ima doslej na SP-ju sedem kolajn, vse po zaslugi Mitje Petkovška in Aljaža Pegana. Petkovšek je bil zlat dvakrat in enkrat srebrn, Pegan pa je enkrat osvojil prvo mesto ter trikrat drugo.

V Montrealu so podelili medalje tudi ženskam v mnogoboju. Presenetljivo je zmagala 16-letna Američanka Morgan Hurd, ki je zbrala 55,232 točke. Drugo mesto je osvojila domačinka Elisabeth Black (55,132), tretja pa je bila Rusinja Jelena Jeremina (54,799). Ena glavnih favoritinj za zlato Američanka Ragan Smith se je na ogrevanju poškodovala in odpovedala nastop.