Rajmond Debevec je pri 50 letih še vedno v svetovnem vrhu. Foto: STA
Rajmond Debevec je pri 50 letih še vedno v svetovnem vrhu. Foto: STA
Debevec drugi v Münchnu

Debevec je v finalu osmerice zadel 209,2, v kvalifikacijah pa 621,7 kroga. Zmagal je Nemec Henri Junghaenel (211,2/625,6), tretji pa je bil njegov rojak Daniel Brodmeier (187,5/627,2).

Najboljši slovenski strelec vseh časov, zmagovalec 27 tekem za svetovni pokal, ni najbolje začel in se je v veliki finale prebil z osmim dosežkom. V kvalifikacijah je bil najboljši Američan Michael McPhail (629,2).

"Priznati moram, da sem bil pred tekmo zelo nervozen. Imel sem velike težave s srčnim utripom, zato sem v kvalifikacijah nastopil pod svojimi pričakovanji. V finale sem se prebil z osmim dosežkom, torej za las, v finalu pa sem se dobro zbral, puška se je umirila, z izjemo ene manjše napake sem streljal izvrstno. Moj današnji finalni nastop bi po kakovosti lahko primerjal lanskemu na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, kjer sem osvojil bronasto kolajno," je povedal nosilec treh olimpijskih odličij, ki ima v svoji bogati zbirki 27 zmag na tekmah za svetovni pokal z zračno in malokalibrsko puško.

Debevec drugi v Münchnu