Kontroverzni 81-letni Don King vodi sobotni boksarski spektakel, na katerem se bo pomeril tudi Dejan Zavec. Foto: MMC RTV SLO/Twitter
Kontroverzni 81-letni Don King vodi sobotni boksarski spektakel, na katerem se bo pomeril tudi Dejan Zavec. Foto: MMC RTV SLO/Twitter

V Centru Barclays v Brooklynu potekajo zadnje priprave pred velikim boksarskim dogodkom. A zadrego borcev, ki so tradicionalno pred televizijskimi kamerami veliko bolj spretni s pestmi kot z jezikom, je tudi tokrat več kot prikril vsemogočni boter ameriškega boksa Don King.

Dopisnik RTV Slovenija Edvard Žitnik je ustavil in povprašal Don Kinga, kaj si misli o slovenskem boksarju, a dobil nenavaden odgovor. "Umrl je moj prijatelj, predsednik Venezuele Hugo Chavez. Slovence pozivam, naj molijo zanj."

Zadržani Thurman favorit dvoboja
Veliko bolje je na nasprotnika pripravljen 24-letni Thurman, ki ostaja zvest svoji nič kaj nastopaški naravi, pri čemer vedno znova preseneča s spoštovanjem do 12 let starejšega Zavca. "Zavec je že bil prvak in ve, kaj so veliki dvoboji," opozarja neporaženi Thurman, ki je kar 18 od svojih 19 zmag dosegel z "knockdownom", zaradi česar je Američan tudi favorit v dvoboju z najboljšim slovenskim profesionalnim boksarjem.

Če kdo, potem se sam Dejan Zavec, za Američane Jan Zaveck, najbolje zaveda, kako težak in neizprosen dvoboj ga čaka v soboto. Njegov 12 let mlajši nasprotnik ga bržkone spominja na čas njegovega vzpona, ko še ni nosil poučnih brazgotin porazov. 36-letni Zavec priznava, da bo od sobotnega dvoboja v marsičem odvisna njegova boksarska kariera, ki bi jo rad nadaljeval v meki boksa Združenih državah Amerike.