Rok Drakšič je na Dunaju osvojil bronasto medaljo. Foto: STA
Rok Drakšič je na Dunaju osvojil bronasto medaljo. Foto: STA
Drakšič bronast na Dunaju

v kategoriji do 66 kg.

22-letni član kluba Sankaku Celje je v borbi za bron premagal Francoza Loica Korvala. V polfinalu se je pomeril z Miklosem Ungvarijem, toda Madžar je bil močnejši. Z vzvodom je tekmeca prisilil k predaji, a ga pri tem poškodoval.

Varovanec trenerja Marjana Fabjana, ki je pred kratkim na Dunaju dobil tekmo svetovnega pokala, je že tolkel za predajo, sodnik pa njegovih znakov ni videl. Madžar je prijem še bolj "privil" in Slovencu izpahnil ramo.

V slovenskem taboru jim je uspelo Drakšiča pravočasno pripraviti na popoldansko borbo.

Drakšič nasledil Sedeja
Drakšič je Sloveniji v moški konkurenci po lanskem bronu Aljaža Sedeja priboril šele drugo odličje po štirih desetletjih suše. "To je zame največji uspeh, večji od petega mesta na SP-ju 2007. Petega mesta si nihče ne zapomni, odličje je le odličje," je po borbi dejal celjski judoist, ki je bil velikokrat že blizu kolajni na največjih tekmovanjih, a so mu velikokrat ponagajala nesrečna naključja. "Očitno se mi mora zmeraj nekaj zgoditi, da sem potem lahko uspešen."

"Kaj naj še rečem, ta dogodek bo treba proslaviti. Dolgo sem čakal kolajno in zdaj je tukaj. Res sem vesel. Zdaj bomo videli kako naprej. Ramo mi je nasprotnik izpahnil, nato pa je skočila nazaj. Vseeno hudičevo boli. Računal sem, da bom že čez 14 dni nastopil na tekmi svetovnega pokala, kjer bi pričel zbirati točke za olimpijske igre v Londonu 2012, a bo treba počakati. Najprej moram sanirati poškodbo, potem pa bomo videli kako naprej," je še dodal Drakšič.

Tina Trstenjak (do 57 kg) in Matjaž Trbovc (do 60 kg) sta svoja uvodna dvoboja izgubila in ostala brez možnosti repasaža.

Drakšič bronast na Dunaju