Dvojni četverec se ne bo boril za medalje. Foto: Simon Plestenjak
Dvojni četverec se ne bo boril za medalje. Foto: Simon Plestenjak
Dvojni četverec ni izpolnil cilja

V polfinalu se v bočnem vetru ni znašel, zasedel je 5. mesto in bo nastopil v finalu B. Iz "slovenske" polfinalne skupine so se v finale uvrstili prvi favoriti Poljaki, Avstralci in Hrvati, iz druge skupine pa Nemci, Italijani in Francozi.

Slovenija bo v malem finalu tekmovala proti Ukrajini, Estoniji, Češki, ZDA in Rusiji.

Čop: Boli nas, da nismo pokazali vsega, kar smo sposobni
"Na prvi polovici proge se je bočni nasprotni veter seveda poznal. Ob vsakem sunku vetra, ko nas je prestavilo v boje, smo izgubili nekaj metrov v primerjavi s čolni, ki so bili levo od nas. Vendar to mogoče sploh ni bilo ključno, saj so na začetku imeli tudi Hrvati težave, pa so se potem priključili, nam pa to ni uspelo. Mislim, da smo tudi sami naredili napako s korigiranjem prenosov na čolnu. Boli nas to, da nismo pokazali tega, kar smo v tem trenutku sposobni," je povedal najizkušenejši slovenski veslač Iztok Čop.

V četrtek sta se v sobotni finale uvrstila dvojni dvojec (Jan in Luka Špik) in četverec brez krmarja (Miha in Tomaž Pirih, Rok Kolander in Rok Rozman).

Cvet in Malešič 13.
Lahka veslača v dvojnem dvojcu Jure Cvet in Matevž Malešič sta svetovno prvenstvo končala na 13. mestu, potem ko sta slavila v finalu C.

Dvojni četverec ni izpolnil cilja