Baku se je na tekmovanje pripravil kot na olimpijske igre. Foto: AP
Baku se je na tekmovanje pripravil kot na olimpijske igre. Foto: AP
V Azerbajdžanu je tudi Saša Jerković. Foto: RTV SLO
V Baku prispela plamenica
V Bakuju standardi enaki kot za olimpijske igre

V Baku je skupaj s spremljevalnim osebjem odpotovala 136-članska slovenska reprezentanca, v kateri bo 43 športnikov in 38 športnic iz 17 športnih panog.

Najpomembnejše tekmovanje bo v judu, kjer bodo igre štele tudi za evropsko prvenstvo, v nekaterih panogah, kot so strelstvo, teakwondo ali namizni tenis, pa bodo igre ena izmed kvalifikacijskih tekem za olimpijske igre v Riu de Janeiru. V nekaterih drugih panogah, kot je plavanje, bodo nastopili mladinci, v košarki pa se bodo pomerili v igri tri na tri. Vodja naše reprezentance je nekdanji telovadec Aljaž Pegan.

"Ideja za evropske igre je tlela kar nekaj časa in letos ugledala luč sveta. Gre pravzaprav za nekakšne miniolimpijske igre. Podobna tekmovanja imajo tudi na drugih celinah, azijske igre, panameriške igre in podobno. Navzlic mnogim pomislekom bo tekmovanje v večini panog res kakovostno in tudi zato smo se na TV Slovenija odločili, da ga bomo primerno spremljali. Komentarji posameznih športnih dogajanj bodo sicer iz Ljubljane, na prizorišču pa bomo imeli snemalno ekipo, ki bo spremljala predvsem slovenske nastope," je povedal Miha Žibrat, v. d. odgovornega urednika športnega programa na TV Slovenija.

"Val 202 bo imel na evropskih igrah svojega novinarja Marka Cirmana. Dogajanje v Bakuju bo pokrival ves čas iger v informativnih oddajah, Navalih na šport, Športni soboti in Nedeljskem športnem popoldnevu," pojasnjuje Igor Tominec, urednik športnega programa na Valu 202.

Tudi na MMC-ju bomo dnevno pokrivali dogajanje iz Bakuja in skušali čim bolj prenesti utrip prvih evropskih iger. Vsak dan si boste lahko prek našega portala ogledali izbrani prenos in ob koncu pregled dneva. Še posebej podrobno vas bomo obveščali o slovenskih medaljah in novicah iz slovenskega tabora.

Prvi prenos bo v petek, ko se bo ob 18. uri začelo odprtje iger. Organizatorji napovedujejo pravi spektakel.

V Baku prispela plamenica
V Bakuju standardi enaki kot za olimpijske igre