Slovenci so na obeh pripravljalnih tekmah proti Španiji (5:5 in 0:3) dokazali, da so se sposobni prebiti med osem najboljših. Foto: futsal.si/Drago Perko
Slovenci so na obeh pripravljalnih tekmah proti Španiji (5:5 in 0:3) dokazali, da so se sposobni prebiti med osem najboljših. Foto: futsal.si/Drago Perko
Igor Osredkar je odigral že 100 tekem v dresu slovenske reprezentance. Foto: Drago Perko

"Dvorana je solidno urejena, dobro smo delali," pravijo v našem taboru, kjer so vsi zdravi. Igralci se navajajo na podlogo, ki je črna in precej hitra. Opravljen je bil tudi sestanek s sodniško organizacijo, v Belgijo so prišli tudi tekmeci naše izbrane vrste. Italijani, ki jih vodi Roberto Menichelli, branijo bronasto kolajno, ki so jo osvojili na EP-ju na Hrvaškem pred dvema letoma.
V slovenskem taboru si želijo napredovanje iz skupine, kar jim na dozdajšnjih treh EP-jih (2003, 2010 in 2012) še ni uspelo uresničiti.

Igor Osredkar je rekorder po številu zadetkov v dresu Slovenije, dosegel jih je že 44. Na zadnji pripravljalni tekmi proti Španiji je še stotič oblekel dres. Vmes je zamenjal klub, do konca letošnje sezone bo član Makarske.

Osredkar: To je skupina smrti
"Malce treme je. Morda je bo več pred samim začetkom. A sem velik optimist, želim si, da se tekmovanje začne. Italija in Azerbajdžan sta zelo dobri ekipi. Azerbajdžan ima izvrstne Brazilce, ki sestavljajo jedro Araza, ki se je prebil med štiri najboljše v Ligi prvakov. Če malce bolje pogledamo, potem smo v skupini smrti, iz katere pa se želimo prebiti v četrtfinale. Če lahko igramo s Španci, potem se nimamo nikogar bati. Mislimo v teh trenutku le na Italijo, ki je naš prvi tekmec," je pojasnil Osredkar.

Računa tudi na pomoč navijačev: "Vabim vse, da nas pridejo spodbujat v Belgijo, ki ni tako daleč. Priporočil bi, da naj verjamejo v naš uspeh in naj ne blatijo te reprezentance. Potrebujemo podporo javnosti in si jo po zadnjih izidih tudi zaslužimo."

V Antwerpnu trenirajo: Dejan Bizjak (Toulon, Francija), Alen Fetić (Makarska, Hrvaška), Kristjan Čujec (New Team, Italija), Uroš Kroflič (Novi Marof, Hrvaška), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Rok Mordej (New Team, Italija), Alen Mordej (Toulon, Francija), Igor Osredkar (Makarska, Hrvaška), Damir Puškar (Litija), Sebastijan Drobne (Melissa, Ciper), Tilen Štendler (KMN Puntar), Aleš Vrabel (Toulon, Francija), Gaj Rosič (Academica, Portugalska) in Gašper Vrhovec (Litija).

SKUPINA C, Antwerpen

Sreda ob 20.45:
SLOVENIJA - ITALIJA

Petek ob 20.45:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN

Nedelja ob 18.30:
AZERBAJDŽAN - ITALIJA

V četrtfinale (3. in 4. februar) se uvrstita najboljši dve ekipi. Polfinale bo 6. februarja, finale pa 8. februarja.