David Haye je v peti rundi Derecka Chisoro položil na tla in slavil 26. zmago v karieri. Foto: Reuters
David Haye je v peti rundi Derecka Chisoro položil na tla in slavil 26. zmago v karieri. Foto: Reuters

30 tisoč gledalcev je na deževnem Upton Parku, kjer igra angleški nogometni prvoligaš West Ham United, prišlo na svoj račun. Kontroverzna britanska boksarja sta pokazala veliko borbo, pričakovano pa je bil 31-letni Haye hitrejši, spretnejši in močnejši. V peti rundi je tri leta mlajšega nasprotnika z levim krošejem položil na tla. Chisora se je postavil na noge, toda takoj je dobil novo serijo udarcev, kar je bila kaplja čez rob.

Kljub vsej sovražnosti, ki vlada med obema, sta se po dvoboju objela, rokovala in morda s tem le končala "vojno".

Nobenega naslova, le zadoščenje
Haye se je tako uspešno vrnil v ring, potem ko je po lanskem porazu proti Vladimirju Kličku sporočil, da končuje kariero. Čeprav mu zmaga ne prinaša nobenega naslova, pa je dobil nekaj zadoščenja za vse, kar se je dogajalo februarja v Münchnu. Vitalij Kličko je po zmagi nad Chisoro takrat ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, na novinarski konferenci pa sta se Chisora in Haye (na dvoboju je bil v vlogi TV-komentatorja) sprla in celo stepla. Oba sta izgubila licenci Britanske boksarske zveze, zato je sobotni dvoboj v Londonu potekal pod okriljem Luksemburške boksarske zveze.

Je Haye s tem dvobojem res ustrahoval Vitalija Klička?
Z zmago si je Haye odprl možnost, da se pomeri s svetovnim prvakom po različici WBC Vitalijem Kličkom. Bratoma Kličko se je sicer v preteklosti izogibal in si izmišljeval številne izgovore. Proti Vitaliju je po sobotni zmagi že sprožil nekaj ostrih puščic: "Poslal sem mu zastrašujoče sporočilo. Presenečen bi bil, če bi se po današnjem dvoboju Vitalij Kličko želel pomeriti z menoj. Gotovo si bo za nasprotnika spet izbral kakšnega štora, za katerega še nihče ni slišal, potem pa se upokojil in postal politik."