Na koncu jo je najbolj skupil Adam Booth. Foto: EPA
Na koncu jo je najbolj skupil Adam Booth. Foto: EPA
David Haye in Dereck Chisora
Saj ni res, pa je: David Haye in Dereck Chisora sta se obnašala, kot da bi bila na Divjem zahodu ... Foto: Reuters
Boks: Po dvoboju kot na Divjem zahodu

40-letnik je po soglasni sodniški odločitvi brez težav ugnal Britanca Derecka Chisoro in ubranil naslov po verziji WBC.

Najprej se je oglasil Haye ...
Na novinarski konferenci po dvoboju je incident zakuhal upokojeni boksar David Haye, ki je bil v vlogi strokovnega komentatorja. Britanec je julija izgubil proti mlajšemu bratu Vladimirju (sicer svetovnemu prvaku po verzijah IBF, WBO, IBO), nato pa oktobra končal kariero.

... iskrico je prižgal Boente ...
Haye se je na konferenci razburil, potem ko je menedžer obeh bratov Bernd Boente izjavil: "Dereck Chisora je junak, saj si je upal v ring, a se je vsaj trudil." Haye se je namreč pred dvobojem z Vladimirjem pogosto izmikal obema bratoma, čeprav je ves čas trdil, da si dvoboja želi, a nato našel številne izgovore (poškodbe), da je dvoboj stalno prelagal.

... poudaril izgovore s prstom ...
"Ha, torej se ne želiš boriti z Davidom Hayem?" je zakričal Haye. Boente mu je odvrnil: "Imel si ponudbo, a je nisi sprejel, zato si zdaj iz igre. Iz igre, iz igre, iz igre. Ne moreš priti v igro, ker nimaš šampionskih pasov. Chisora je pokazal srce, ti pa si pokazal prst." Haye se je ob porazu proti Kličku namreč izgovarjal na poškodbo prsta.

... kratko pa je potegnil Adam Booth
Nato sta se sporekla rojaka Haye in Chisora in si izmenjala celo nekaj udarcev! Kratko je potegnil Hayev menedžer Adam Booth, ki je prejel nekaj grdih udarcev in je celo krvavel. Policija v Münchnu je na letališču kasneje pridržala Chisoro, popoldne pa so ga izpustili.

Boks: Po dvoboju kot na Divjem zahodu