Chris Byrd je v ringu preživljal tantalove muke. Foto: Reuters
Chris Byrd je v ringu preživljal tantalove muke. Foto: Reuters
Chris Byrd in Wayne Kelly
Sodnik Wayne Kelly je v 7. rundi prekinil dvoboj. Foto: EPA
Brata Kličko
Novemu svetovnemu prvaku je najprej čestital brat Vitalij. Foto: Reuters

30-letnik je prevzel pobudo že v drugi rundi, ko je nasprotniku zadal serijo močnih udarcev. Pet let starejši Američan je na tleh prvič ležal v peti rundi. Kombinacija zaporednih udarcev z levo in desno roko se je na Byrdovem obrazu poznala v obliki odprte rane blizu levega očesa.

Byrd povsem izgubljen
Američan je zdržal do sedme runde, ko je olimpijski prvak iz leta 1996 nasprotnika še drugič spravil na tla. Byrd se je sicer pobral, a je sodnik dvoboj prekinil. "Sploh nisem bil v dvoboju. Tako je velik in močan. Vse je storil pravilno," je Byrd priznal poraz.

Tekmeca sta se pomerila že leta 2000, ko je Kličko z zmago postal svetovni prvak po verziji WBO. Njegova kariera je začela strmo padati leta 2003, ko je izgubil dvoboj proti Corrieju Sandersu, leto pozneje pa še proti Lamonu Brewsterju.

Oba brata prvaka
"Po porazih sem izgubil veliko spoštovanja med tekmeci. Klicati so me začeli 'steklena brada'. S to veliko zmago sem jim pokazal, koliko sem v resnici vreden," je bil zadovoljen zmagovalec.

Mlajši Kličko ima zdaj razmerje zmag 46-3, od tega 41 z nokavtom. Njegov starejši brat Vitalij (bil je prvak po verziji WBC) se je upokojil lani.