Vladimir Kličko je pred 14.000 gledalci na olimpijskem stadionu v Moskvi zanesljivo opravil z Aleksandrom Povetkinom. Foto: EPA
Vladimir Kličko je pred 14.000 gledalci na olimpijskem stadionu v Moskvi zanesljivo opravil z Aleksandrom Povetkinom. Foto: EPA

37-letni in 198 cm visoki Kličko je tri leta mlajšega in deset centimetrov nižjega ruskega izzivalca med dvobojem kar štirikrat poslal na tla, a je Povetkin "preživel" in le dočakal konec obračuna, ki pa je pomenil njegov prvi profesionalni poraz. Pred tem je nanizal 26 zaporednih zmag.

Soglasna sodniška odločitev
"Aleksander je borec in zato je vzdržal do konca, pa čeprav sem mu podelil veliko močnih udarcev. Želel sem zaključiti predčasno in mislim, da bi to lahko storil,"
je po 61. zmagi v 64 dvobojih dejal Kličko.

Povetkin pa je športno priznal poraz: "Dal sem vse od sebe, a Kličko je bil boljši. Zares je najboljši na svetu." Sodniki v Moskvi so soglasno zmago prisodili Ukrajincu po točkah s 119:104, 119:104, 119:104.

Najbolj donosen boj Vladimirja
Za oba boksarja je bil nastop finančno zelo uspešen. Poraženec Povetkin bo v žep pospravil 4,4 milijona evrov, zmagovalec pa bo bogatejši za 13,1 milijona, kar je njegov največji honorar doslej v karieri. Edini preostali pas supertežke kategorije - po verziji WBC - je v rokah Vladimirjevega starejšega brata Vitalija.