Erika Fabjan (desno) bo nastopila v paru z Moniko Potokar.
Erika Fabjan (desno) bo nastopila v paru z Moniko Potokar. "Konkurenca bo še močnejša kot lani, več bo tujih ekip, tudi slovenske bodo boljše kot lani, sam turnir pa bo sam po sebi presežek za odbojko na mivki v Sloveniji. Z Moniko si želiva priti čim višje, vendar je težko napovedati, kako visoko lahko prideva," je dejala Fabjanova. Foto: MMC RTV SLO
Pred odbojkarskim spektaklom v Ljubljani

V petek in soboto pa se bo dogajanje preselilo na Kongresni trg v središče Ljubljane. Na glavnem turnirju bo nastopilo po dvanajst ekip v moški in ženski konkurenci, dve najboljši z državnega prvenstva, dve najboljši po slovenski lestvici, šest s povabili in dve iz kvalifikacij. Ženski finale bo na sporedu v soboto ob 21. uri, moški pa uro pozneje.

Med udeleženci bosta tudi nekdanja najboljša slovenska igralca odbojke na mivki Erika Fabjan in Jasmin Čuturič.

Plaža za glavnim igriščem
"Letos bo kulisa še mogočnejša, sprejela bo še več gledalcev, za glavnim igriščem bo plaža, kjer se bo vsakdo lahko preizkusil v igranju odbojke na mivki. V primerjavi z lani bo na turnirju več tujih ekip, nekatere izmed njih bodo igrale že v kvalifikacijah, tako da bo šlo za močnejši turnir, a še
vedno na tej ravni, da v polfinalu, finalu lahko pričakujemo tudi slovensko ekipo," je na današnjem druženju z novinarji na Kongresnem trgu dejal Simon Rožman, predstavnik organizatorja.

Zemljak letos z Urnautom
Lani je v ženski konkurenci slavila hrvaško-ameriška naveza Dalida Vernier in Kelly Claes, v moški pa slovenski dvojec Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Zemljak bo združil moči z Aljošo Urnautom, sinom nekdanjega slovenskega reprezentanta Andreja Urnauta in bratrancem zdajšnjega kapetana slovenske reprezentance Tineta Urnauta. Z njim je bil leta 2015 tudi svetovni prvak do 19 let. "Urnauti so sinonim za zmagovanje, in vedno ko igraš z enim izmed njih, si lahko zadovoljen. Dejstvo je, da bo letošnja udeležba močnejša, še več ekip bo konkurenčnih za končno zmago," je o svojih pričakovanjih spregovoril Zemljak.

Pred odbojkarskim spektaklom v Ljubljani