Preostali športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 68 glasov Ocenite to novico!
Colin Kaepernick
Colin Kaepernick je protest (na sliki) izrazil na pripravljalnih tekmah na sezono 2016 v znamenje podpore tistim, ki so zaradi barve kože v ZDA v nepravičnem položaju. Seveda je s potezo pridobil podpornike in kritike. Že takrat je bil med glasnejšimi Donald Trump. Foto: Reuters
LeBron James
LeBron James je med bolj prepoznavnimi in spoštovanimi obrazi v svetu ameriškega športa. Na zadnjih ameriških predsedniških volitvah je odkrito podpiral Hillary Clinton. Foto: Reuters
VIDEO
LeBron predsednika Trumpa...

Dodaj v

LeBron James brutalno napadel Donalda Trumpa: Ti si klošar

Ameriški predsednik tokrat napadel Colina Kaepernicka in podpornike
24. september 2017 ob 11:07,
zadnji poseg: 24. september 2017 ob 11:17
Washington - MMC RTV SLO

Kontroverzni ameriški predsednik Donald Trump se je ta konec tedna s svojimi izjavami in pozivi zapletel ali pa še poglobil spor s številnimi najbolj prepoznavnimi obrazi v ameriškem profesionalnem športu.

V petek je Trump na enem izmed shodov v svojem nagovoru profesionalno ligo v ameriškem nogometu (NFL) pozval, da bi morala odpustiti vse igralce, ki med igranjem ameriške himne protestirajo. Poziv se je nanašal na potezo Colina Kaepernicka, podajalca v Ligi NFL (trenutno brez kluba), ki je v znamenje protesta ob številnih z rasizmom povezanih aferah v ZDA ob ameriški himni pokleknil. Gesta se je hitro razširila med njegove podpornike, med drugim jo je na enem izmed svojih koncertov v odziv na Trumpov govor izvedel tudi ameriški pevec Stevie Wonder.

"Mar ne bi bilo lepo, če bi eden izmed NFL-lastnikov vsakemu, ki ne spoštuje naše zastave, rekel: odstranite tega pasjega sina z igrišča. Odpuščen je!" je dejal Trump pred okoli deset tisoč podporniki v petek v Alabami in si prislužil številne obsodbe tako vodstva lige kot njenih bolj izpostavljenih igralcev.

A Trump se pri tem ni ustavil in v soboto po Twitterju NBA-prvakom Golden Statu sporočil, da njihov tradicionalni obisk kot prvakov v Beli hiši ni zaželen. "Priti v Belo hišo je velika čast za ekipo, ki zmaga. Stephen Curry okleva, zato umikam vabilo!" je napisal Trump. Curry, glavni zvezdnik Bojevnikov, je predtem dejal, da on in nekateri soigralci ne stojijo "za izjavami, ki jih je izrekel, in za izjavami, ki bi jih moral reči v pravem trenutku, pa jih ni".

Še brutalnejši je bil odziv najbolj prepoznavnega košarkarja lige in zvezdnika Clevelanda LeBrona Jamesa, ki je Trumpa na Twitterju označil za klošarja in dodal: "Obisk Bele hiše je bila čast, dokler se nisi pojavil ti. Stephen Curry je že predtem dejal, da ne bo prišel. Tako da vabila sploh ne more biti." Podoben je bil tudi odziv upokojenega zvezdnika Kobeja Bryanta. Iz Golden Stata so le sporočili, da jim je jasno, da k Trumpu niso povabljeni, in dodali, da bodo Washington obiskali na lastno pest ter praznovali "enakost, raznolikost in spoštovanje."

Ž. K.
Prijavi napako
Komentarji
lx200
# 24.09.2017 ob 11:13
zakaj je to novica?
Quade
# 24.09.2017 ob 11:24
Đames se že zelo dolgo izraža v getovščini.
Rugess Nome
# 24.09.2017 ob 11:46
Crooked Hillary bi svetu prinesla še več gorja kot Oranžni, ker je še bolj psihično nestabilna (dokazano in dokumentirano). Prav neverjetno kako so ljudje slepi. Sicer niti ona niti trump se politiki ne bi smela približat na 100 km
el CARTEL
# 24.09.2017 ob 11:13
lebronova slovnica je kot slovnica predšolskega otroka.

trump pa tipičen kpitalist, kar vse bi "odpustil" - vseeno če je dober igralec in se trudi za ekipo, če pač ne spoštuje zastave bi ga kar odpustil.
olajšajmo odpuščanja kapitalistom!
Korošec
# 24.09.2017 ob 11:51
Za Lebrona je bila največja čast hodit v belo hišo je bilo, ko je bil precednik Obama, edini nagrajenec za nobelovo nagrado za mir, ki je zbombadiral drugega nagrajenca za nobelovo nagrado za mir.
Arnolfus
# 24.09.2017 ob 11:29
Teli športniki multimiljonarji se niti ne zavedajo svojih dejanj in vidijo za en prst v prihodnost. Bi rekel, da so po večini intelektualno prikrajšani.

Ekipne športe spremljajo v ZDA po večini srednji sloji, ki si lahko privošči drage vstopnice in imajo še vedno dovolj časa in energije za navijaštvo. Le ti pa so po večini tudi veliki patrioti in volilci Trumpa. V vseh franšizah so ugotovili, da največ prihodkov prinese ravno enačenje s patriotizmom, podpiranjem ameriške vojske, čustveno petje himne na začetku prireditev in ostala navlaka, ki jo pri nas v Evropi niti ne razumemo najbolje.

Ko bo lastnikom začelo primanjkovati prihodkov, bodo začeli odpuščati vse te antiameriške elemente v ekipah, nove generacije pa bodo prejemale oskubljene vsote za plače. Šport je pač tržna ekonomija, nekaj časa se da pokrivati izgubo, ampak do leta 2024 bi s takim obnašanjem vse ekipe bankrotirale.

Ste morda videli prve tekme nove sezone NFL-a? Prazne tribune. Malo poguglajte...
WalterBronx
# 24.09.2017 ob 11:38
Le na koga bi pljuvali, če ne bi imeli Trumpa? To bi šele bil dolgčas.
Kobe24
# 24.09.2017 ob 12:24
Komentarji ljudi k nimajo pojma o politiki, vsem temnopoltim je biu Obama kralj ker je biu pač njihov, o njegovi politiki pa nimajo pojma. Mediji prek slavnih osebnosti dajejo vtis da Trump nima podpore in da ga noben ne mara, ampak ljudje so izvolil Trumpa mediji pa dajejo vtis kot da so nastavil random človeka brez volitev. Farsa
generacija56
# 24.09.2017 ob 11:29
Izrazoslovje, nivo s kom se komunicira, tema, zakaj sploh pride do konfrontiranja, vse kaže na to, da je politika ZDA padla v greznico...
DnB
# 24.09.2017 ob 12:25
Lebron ima pač možgane na nivoju kikirikija. Tako pač je, ne moremo biti nadarjeni fizično ter še intelektualno...
Je pa to spet rasizem in žalitev za reveže oz. brezdomce ob katero se seveda ne bo obregnil skoraj nihče... Predstavljajte si kako bi bilo , če bi nek beli atlet civknil obami , da je klošar. Najbrž bi gorelo par mest...
Zlobni genij
# 24.09.2017 ob 12:04
Ko vidis koga je ta mozakar podpiral med casom predsedniske kampanije, ti takoj postane jasno, da je zgolj del Clintonove propagandne masine. Zatorej so vsaj pri meni njegove kao custvene in iskrene besede kar se tice politike, ovrzene se preden jih sploh izrece.
Titomir
# 24.09.2017 ob 12:05
RTV se še ni sprijaznil, da je DONAD TRUMP predsednik AMERIKE
ShelbyGT500
# 24.09.2017 ob 11:28
@artfilmfan

Misliš, da stanje na Twitterju predstavlja veliko večino naroda? Že pred volitvami se je zdelo, če si spremljal Twitter, da ga imajo vsi dovolj. Če ne bo pravega kandidata na demokratski strani za naslednje volitve, res ne vem, kaj bo.
brain2k
# 24.09.2017 ob 12:28
Za mene to ni nic drugega kot rasizem - s strani temnopoltih igralcev. Si predstavljate, da bi Obama povavil na obisk, recimo neko belopolto moštvo in ne bi želeli priti??? Nanje bi se stresel ves gnev liberalcev... Ko pa temnopolti zavrnejo obisk pri Trumpu pa je vse vredu. ccc...

poleg tega pa tale LeBron, naj se le drži žoge, ostalo naj prepusti drugim....
Titomir
# 24.09.2017 ob 11:54
Lebron je rasist on bi šel v belo hiši samo takrat, ko je bil tam Obama
vnk
# 24.09.2017 ob 12:26
LeBron James brutalno napadel Donalda Trumpa: Ti si klošar


Okej, zakaj je na prvi strani slovenskega nacionalnega medija izjava ameriškega košarkaša, ki igra v ameriški ligi in kritizira ameriškega predsednika na socialnem omrežju.

Čisto tko, zanima me, zakaj je zame, kot Slovencu, tako zelo pomembno, da vem kaj si preplačan ameriški športnik misli o ameriškem predsedniku? Včasih se resno vprašam, kakšna logika vlada na uredništvu MMCja... če sploh kakšna logika je tle.

Po drugi strani pa verjetno kak slovenski župan spodnjega dupleka krade kot sraka, ampak tisto je lokalno in nezanimivo, bolje da berem novico o Američanih.
Janez23
# 24.09.2017 ob 11:51
Zakaj je Colin Kaepernick protestiral konec leta 2015, ko pa je bil še predsednik Obama in Hillary po napovedi 99% medijev 100% zmagovalka ? Trump je predsednik od 20 jan. 2017. So morda ti temnopolti športniki jasnovidci?
Zbornaya Komanda
# 24.09.2017 ob 13:25
LeBron James brutalno napadel Donalda Trumpa

Brutalno??
moj komentar
# 24.09.2017 ob 12:32
Večina Američanov je že tako izgubila stik z stvarnostjo in živi v neki svoji virtualnih svetovih reklam, žajfnic in socialnih omrežij. Postali so abnormalna potrošniška družba fantazerjev in pravljičarjev, ki politiko vidi le kot nek propagandni reality show bogatih elit.
moj komentar
# 24.09.2017 ob 12:22
LeBron James brutalno napadel Donalda Trumpa: Ti si klošar

To zveni nekako tako, kot da v ZDA vlada samodržec, ki sam odloča o čisto vsem.
Seveda ni tako. Trump je samo lutka korporacijskih klošarjev iz ozadja, ki so ga v politiko nastavili.
Potrebujejo točno takšnega človeka, kateremu bo javnost lahko prilepila vse svinjarije, ki jih v resnici počnejo oni sami.
Je sploh še kaj ostalo od te opevane ameriške demokracije?
Kot kaže ni ostalo nič. V ZDA vlada prikrita a zelo vplivna oligarhija, ki si lasti in kroji praktično vse.
Tudi javno mnenje....
VanDame
# 24.09.2017 ob 11:43
Trump bi si naredil ogromno uslugo, če bi se odjavil s Twitterja. Ampak kaj bi pa potem mi brali?
lukace5
# 24.09.2017 ob 14:42
Ligi tole ne more biti najbolj vsec. NFL izgublja na popularnosti, ratingi so nizji, prihodek od oglasevanja je nizji, manj se prodaja vstopnic.... NBA igralci si pljuvajo v lastno skledo, ce bodo tako nadaljevali se bodo prihodki ligi znizali, s tem se bo znizal cap in igralci ne bodo vec podpisovali milijonskih pogodb.

Grem pa stavit da ce jih vprasas o kaksni politicni temi, bodo gledali kot tele v nova vrata. Ze veckrat so pokazali nerazumevanje politicnih tem, zato se naj drzijo basketa. S taksnimi izjavami ne pomagajo nikomur in prav oni so tisti, ki povzrocajo se vecji prepad.

Trump je zmagal, zanje se ni in se ne bo spremenilo cisto nic. Ce pa imajo toliko za povedati cez njega, zakaj potem nihce ni kritiziral Obame? Tip je lepo govoril, za manjsine pa je nareidil manj kot kateirkoli predsednik v zadnjih 40. letih in njihov polozaj se je v Obamovih 8. letih poslabsal. Aja, on je crn in crncev se danes ne kritizira.
Debili....
Titomir
# 24.09.2017 ob 11:48
Se pa vidi, da Lebron ni pismen.
firexfire
# 24.09.2017 ob 12:02
Zakaj RTV objavla neumne novice? In iz kje izvira njihova pristranskost?
Kris
# 24.09.2017 ob 14:51
LeBron James brutalno napadel

Edino kar je tukaj brutalnega, je to da se je Lebroni brutalno osramotil. Geto ne gre kar tako iz črnca. Možganov mu praktično ni treba uporabljati, uspel je s telesom oziroma s svojimi fizičnimi lastnostmi in malce talenta. Podobno kot starlete, ki se v razne realitye prerinejo s telesom in ne intelektom, razlika je le, da je šport v osnovi dober za duha in telo, reality pa je izkrivljen odvod entertainmenta. Smešni so ti črnski milijonarji, ki uspejo s športom ali šovbiznisom in pihajo na dušo revni raji, s katero nimajo nič skupnega. Za nenehnimi puhlicami o multikulturnosti se skriva neizmeren rasizem ter sovraštvo črncev do belcev.
Kobalt
# 24.09.2017 ob 12:44
Zmerjanje s klošarjem (pa še to pojmujem, kako sočno več kot le "u bum"), da je brutalen napad?

Po naslovu sem si mislil, da mu je tip zbil vsaj pet zob, pribil modra očala, odstranil nepotrebna rebra, pa preberem, da ga je verbalno naslovil kot klošarja. Kakšna brutalnost LeBrona! Suspenz najmanj za leto dni. Kaj to, za tole brutalnost si James zasluži najmanj doživljensko izključitev iz lige! Brutalnež.
Zlobni genij
# 24.09.2017 ob 12:37
Hehehe, @gesan. Ne bi rekel, samo nestrpno cakam, da se bodo vsi tisti, ki so se pred casom zatrjevali in celo grozili, da se bodo preselili v Kanado, to dejansko tudi storili, vkljucno s Hillary. ;)
brehme
# 24.09.2017 ob 12:52
A niso vsi ti zvezdniki govorili, da zapustijo ZDA v primetu zmage Trumpa?
Ginja proti Trunpu z vseh strani, in te strani imajo velike zslužke.
trpotec
# 24.09.2017 ob 12:11
Precej je novic, ki bi bolj sodile v okvirček na prvi strani davkoplačevalsko financiranega portala od nekih internetnih obračunovanj severnoameriških znanih oseb. Ampak zakaj bi razmišljali o pomembnih stvareh, sploh če je zanje treba več kot zgolj povzemanje drugih medijev ...
etz chayim
# 24.09.2017 ob 12:49
Trump bo gladko zmagal tudi 2020,sprijaznite liberalizem je aut.
moj komentar
# 24.09.2017 ob 12:28
Okej, zakaj je na prvi strani slovenskega nacionalnega medija izjava ameriškega košarkaša, ki igra v ameriški ligi in kritizira ameriškega predsednika na socialnem omrežju.

Zato, da se načrtno poneumlja množice in jih odvrača od resnejših domačih problemov.
Bivši uporabnik
# 24.09.2017 ob 11:50
Morgana Freemana so vprašali kako končati rasizem,

"By not talking about it".
Da se preneha govoriti o tem.

Ravno mediji in ti kvazi aktivisti in borci proti rasizmu so krivi za napetosti, ker ščitijoa vsakega geto kriminalca kot, da je svetnik, obenem pa zanikajo statistiko črnskega kriminala.
Se pravi, da ne znajo počistiti pred svojim pragom in kar belce krivijo za svoje probleme kljub temu, da so so šole in podjetja naravnana v prid manjšinam in se mora belec 2x bolj potrudit, da ga sprejmejo na kakšno šolo.
rampage
# 24.09.2017 ob 15:51
V Ameriki lahko vsakdo kritizira, nihče pa ne sme kritizirati židovskega lobija.

Nekoč je nek modrec rekel, če želiš izvedeti kdo je glavni, vprašaj koga ne smeš kritizirati.

Z upadom kmetovanja, je upadla tudi kmečka logika.
anny22
# 24.09.2017 ob 14:55
He, he, rasistom je težko priznati, da so temnopolti zaradi prirojenih naravnih danosti v nekaterih športih superiorni.

Ko rečeš, da so črnci po fizičnih lastnostih superiorni belcem in Azijcem, se vsi strinjamo. V šprintu na 100 metrov že dolgo ni nobenega belca, Azijca pa še manj.
Ko rečeš, da so belci in Azijci bolj inteligentni od črncev, se začnejo vsi dreti "RASIZEM, DISKRIMINACIJA, SUPREMACIZEM, BUUUUU!".
Čeprav so bele in rumene civilizacije izumile celotno tehnologijo, ki jo uporabljamo. Črnci imajo natanko 1 znanstvenika, ki je dobil Nobelovo in še ta za ekonomijo. Židje jih imajo....197!
Onda872
# 24.09.2017 ob 15:28
Toplo jim priporočam obisk tistih turistom manj znanih delov Washingtona, v katerih živi večinoma temnopolto prebivalstvo. Ker bodo v Beli hiši deležni le rasizma in ksenofobije je bolje, da se gredo pokazati tudi ljudem, ki so na robu družbe. Tistim ubogim temnopoltim, ki jih beli rasisti držijo v revščini z socialno pomočjo, boni za hrano in zmanjševanjem prisotnosti policije, ker kot kot je znano je prisotnost policije povečuje kriminal, ki je tudi glavna težava vseh predelov, kjer živi večinoma temnopolto prebivalstvo, ki vedno voli za demokrate. V organizaciji Golden State Warriorsow je pa tudi večina demokratov, zato mislim, da bi se ti skupini odlično ujeli. Naj prinesejo pokazat pokal prvaka lige nba in prstane in še kaj priboljškov za revne in prestrašene prebivalce Washingtona. Pa tja naj gredo samo igralci, trenerski štab in lastniki. Ne bodo potrebovali varnostnikov ali rasističnih policistov, saj bodo popolnoma varni med ljudmi, ki so politično enako opredeljeni.
veza
# 24.09.2017 ob 15:13
slovenski
# 24.09.2017 ob 15:03

Tumpovo obnašanje, komentarji, tviti niso niti na nivoju resne gostilniške debate

pove pa tisto, kar žuli veliko Američanov in kar nihče ni govoril zadnjih 20 let...
lightning.si
# 24.09.2017 ob 14:37
temu kaperniku so tudi lastniki NFL moštev jasno pokazali kaj si o njegovih protestih in ga ohranili med nezaposlenimi

ker se to bedno nespoštovanje zastave in himne nadaljujejo, gledanost NFL drastično pada

in prav je tako

za kapernika pa morda BLM ustanovi posebno ligo...
TCF
# 24.09.2017 ob 13:20
@no72
"Trenutno ni boljše izbire v ZDA kot Trump in dela dobro."

Tisti zadnji del stavka me je pošteno nasmejal. Če je zate dobro, da prodaja orožje raznim arabskim državam in da zaradi lastnega ega izziva razne Severne Koreje v jedrsko vojno...

In če v Ameriki trenutno ni boljše izbire od tega klovna... potem se ji pa res slabo piše v prihodnosti.
Fs
# 24.09.2017 ob 13:00
LeBron James je med bolj prepoznavnimi in spoštovanimi obrazi v svetu ameriškega športa.

Hahaha dobra, dobra.
Telim "ameriškim" športnikom se kao gre za svojo državo, za reprezentanco jim pa dol visi. Ravno tisti, ki so najbolj glasni, od Curryja do Jamesa. Sami patrioti.
TCF
# 24.09.2017 ob 12:16
@Quade
"Đames se že zelo dolgo izraža v getovščini."

V Sloveniji se pa najbrž vsi izražajo v knjižni slovenščini, in ne v regionalnem narečju, slengu, itd.

@realist65
"Ne rabi pa potlej javno izražati mnenj o državi, ki mu daje kruh."

Smešno mi je, ko ljudje govorijo, da naj se "slavne osebe" držijo svoje stroke in svojega mnenja (pa naj si bo to politično ali katerokoli drugo) ne izražajo javno. Zakaj že? Saj so tudi oni samo ljudje, nič drugačni od nas. Če lahko mi javno izrazimo svoje mnenje (kot ga večina vas tu na forumu tudi počne), ga lahko tudi oni.

Kar pa se tiče tega o državi, ki mu daje kruh: Načeloma se strinjam, da moraš svojo domovino spoštovati, a če ta domovina dovoljuje diskriminacijo in nepravičnost do tebe (oz. do skupine, v katero si popredalčkan)... ne vem no. Dokler se to ne spremeni, jih razumem. Sicer pa mi je ameriška obsedenost z lastno državo/zastavo/itd. že na meji dobrega okusa. Kje si pa še videl, da morajo otroci v šolah v en glas drdrati "zaobljubo" državi? To zveni diktatorsko, skorajda kot bi bili v nekem kultu.
Patriotizem je dober le do neke mere.
Scouser268
# 24.09.2017 ob 11:30
Daleč od tega, da se je odzval zgolj James.

Trumpu so odgovorili NFL, NBA, večina lastnikov NFL ekip, ogromno zvezdnikov iz tega športa itd.

Umaknil je povabilo Curryu, kljub temu da je slednji povedal, da nima namena iti v Belo hišo na obisk. Genious.
rangerno1
# 24.09.2017 ob 18:30
Se pa strinjam z nekaterimi predhodniki, neglede na to, da ima prav, pa je tudi res, da se izraža, kot v nekem getu in na res primitivnem nivoju. Nekdo, ki je zgled mladim oz. ki ga spremlja toliko mladih, bi se moral bolj civilizirano vesti. Isto velja seveda tudi za Trumpa!
h123
# 24.09.2017 ob 16:13
Kako lahko kdo trdi, da je normalno, da se predsednik drzave preko twitterja pricka s sportniki. Sploh ni vazno za kaj gre in kdo ima prav. Noben normalen drzavnik sploh ne bere twitov od raznih pop-osebnosti, kaj sele, da bi se odzival nanje!
KovacevaKobila
# 24.09.2017 ob 15:14
Jaz na to ne gledam tako. Dokazano so mednarodno uspešnejše in uglednejše države, ki gojijo nacionalni ponos. Če sam sebe ne spoštuješ, te tudi drugi ne bodo...

Vsekakor. Čudovit primer je Amerika, ki si iz dneva v dan nabira vse več 'ugleda' v svetu.

Tudi pri nas je ogromno ljudi, ki teatralično opletanje z zastavami in nošenje kap s cenenimi slogani dojemajo kot 'domoljubje'. Domoljubje je sentiment, ki se ga ne da umetno ustvarit s parolami, PR kampanjami in štancanjem zastav. Pojavi se avtomatsko. Ponavadi takrat, ko država dejansko skrbi za svoje državljane (Norveška, Danska itn.).

Ko pa revnim in kroničnim bolnikom črtaš zdravstveno zavarovanje ... zmerjaš velik del države z 'bad hombreji' in 'kuzlinimi sinovi' ... in sesuvaš okoljevarstveno zakonodajo, da bodo lahko absurdno bogati še malce več zaslužili z zastrupljanjem rojakov in uničevanjem naravne dediščine ... se lahko patriotsko grabiš za prsi do nezavesti, pa ne bo pomagalo.
KovacevaKobila
# 24.09.2017 ob 13:48
LeBron pa je itak že dobro poznani hujskač in gojitelj sovraštva....

He he he, kaj ne poveste.

Trump: črnci, ki protestirajo proti policijskemu nasilju so kuzlini sinovi, ki bi jih bilo treba odpustit ... Mehičani so 'bad hombres' ... S. Korejo bomo popolnoma uničili ... Venezuela, Pakistan in Iran naj se pazijo ... Nemci so slabi ... Kitajci nam kradejo ... državljani Sudana, Somalije, Jemna, Sirije in Libije nimajo vstopa v ZDA, ker so nevarni ...

Ampak da smo si na jasnem: LeBron je hujskač in gojitelj sovraštva.
Dajo
# 24.09.2017 ob 12:52
Kaj te sportnike moti, naj nehajo metat brcat zoge pa da jih vidimo kako bodo ziveli v crnskih naseljih.
moj komentar
# 24.09.2017 ob 12:40
forhand
Rasizem je še vedno prisoten v"demokratični ZDA" in to poleg navadnih ljudi vse bolj čutijo tudi
črni športniki, ki v Trumpu vidijo nekoga, ki rasizma javno ne obsoja.


V vsaki družbi, kjer zaradi ozkih interesov dobičkarjev živi skupaj več različnih ras in kultur, bo obstajal rasizem, še posebno v družbah, ki so nemoralne, sprevržene in v katerih je laž umetnost in vrednota.
Zgodba o ameriški enotnosti in domoljubju je zelo krhka in se bo zlomila ob prvi večji gospodarski krizi.
ZDA deluje kot nekakšno veliko podjetje, ki je zelo zadolženo in ki deluje samo še zaradi goljufij, privilegijev in izsiljevanj, ki jih počne nad celotnim svetom.
brain2k
# 24.09.2017 ob 17:52
garmond: He, he, rasistom je težko priznati, da so temnopolti zaradi prirojenih naravnih danosti v nekaterih športih superiorni. Recimo atleti, košarkaši...

Temnopoltim rasistom pa je zgleda tezko priznati da imajo belci več v glavi...
Kot sem rekel, LeBron naj se le drži žoge. Ves kaj pravijo, "prsa junaka - glava bedaka".
ElTorro
# 24.09.2017 ob 15:02
Treba je razumeti.....velik del Američanov je ogorčenih nad Kaepernikovim ravnanjem....s takšno retoriko si dejansko nabira glasove.
slaya
# 24.09.2017 ob 14:25
Pogumno dejanje enega najbolj znanih športnikov na svetu. Kakšne je ven metal Trump dva dni nazaj na shodu v Alabami, ta tip razplamteva sovraštvo in za nekaj navdušenih vzklikov prepričanih, še dodatno razdvaja. Narcisistični manijak, ki bi ga bilo potrebno poslati na zdravljenje.
Kazalo