Peter Mankoč na 100 m mešano brani srebro izpred dveh let s prvenstva v Manchestru. Foto: EPA
Peter Mankoč na 100 m mešano brani srebro izpred dveh let s prvenstva v Manchestru. Foto: EPA

Mankoč je bil zadovoljen s časom 52,78, a je bil nad končnim razpletom kar precej presenečen. Sprva je pričakoval nekaj manjšo konkurenco. "Tukaj je kar kakšnih pet plavalcev, za katere nisem računal, da bodo tako hitri. Zdaj kaže, da bo za medaljo treba plavati okrog 52 sekund, in seveda imam tudi sam še nekaj rezerve. Prvi favorit za zmago je seveda Lochte in mislim, da bom lahko že v bazenu videl prvega, ki bo to disciplino preplaval v manj kot 50 sekundah," je dejal Mankoč in nakazal, da bi ta konec tedna lahko ostal brez svetovnega rekorda.

Dugonjič upa še na boljši dosežek
Dugonjič je po ponesrečenem nastopu na 100 m prsno vendarle dokazal, da sodi v svetovni vrh prsnega plavanja. S 26,69 je bil že zelo blizu osebnemu rekordu, seveda pa namerava svoj dosežek še stopnjevati. "Z rezultatom sem kar zadovoljen. Imam še veliko rezerve, moram se pobriti in popoldne po navadi odplavam veliko bolje. Najprej se bom skušal prebiti v finale, potem pa tam kar bo, pač bo."

Za presenečenje v slovenskem taboru je z državnim rekordom na 100 m delfin poskrbela Katja Hajdinjak. Najboljša znamka v Sloveniji po novem znaša 59,45 sekunde, izid pa je na koncu zadostoval za 27. mesto.