Tina Maze je že petič zapored najboljša športna znamka v Sloveniji. Foto: BoBo
Tina Maze je že petič zapored najboljša športna znamka v Sloveniji. Foto: BoBo
Peter Prevc
Peter Prevc si v novi sezoni želi ponoviti sijajne dosežke iz lanske zime. Foto: BoBo

Nagrajence so razglasili na slovesni večerji konference Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki poteka v Portorožu.

V sodelovanju z Mediano, inštitutom za raziskovanje trga in medijev, že od leta 2006 organizatorji Sporto konference raziskujejo, kateri športnice, športniki in športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti. Letos so drugič zapored javnomnenjsko raziskavo izvedli ne le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Nagrada gre v roke tistim, ki so v očeh javnosti najbolj priljubljeni, prepoznani ter trženjsko in na splošno uspešni.

Tina Maze: Nazdravite še zame, jaz grem pa na sneg
"Hvala za ponovni izbor, za novo zmago, tega sem več kot vesela. Zmage so vedno sladke in kaj si želimo drugega kot to. Mi smo trenutno v Združenih državah Amerike, od koder vas lepo pozdravljam. Nazdravite še zame, jaz grem pa na sneg," je ob že peti nagradi za blagovno znamko leta iz ZDA sporočila slovenska smučarska zvezdnica.

"Pero mišica" presenečen nad nagrado
Prevc je prvič prejel to priznanje. "Najlepša hvala za podelitev nagrade. Zelo sem presenečen in počaščen, da sem to nagrado prejel med takšnimi asi, kot so Goran Dragić, Robert Kranjec, Anže Kopitar. Po pravici povedano nisem vedel, da sem tako uspešen na vseh področjih. Ker tu ne gre le za uspehe, ki jih dosegam na področju športa, temveč tudi za uspehe, ki jih žanjem tudi že malo na poslovni strani. Veseli me, da so tudi drugi prepoznali, da se trudim nuditi celostno podobo športnika," je dejal skakalni šampion, ki je že na prizorišču uvodnih tekem sezone v Klingenthalu.

Žirija je podelila tudi posebno nagrado, ki jo je za razvoj nove znamke, pogumen izbor manj prepoznavne športne discipline, to je ženskega kolesarstva, in celovitost projekta prejela Ekipa BTC City Ljubljana.

Na področju Hrvaške so nagrade prejeli teniški igralec Marin Čilić, atletinja Sandra Perković in med športnimi klubi KHL Medveščak, v Srbiji pa teniška igralca Ana Ivanović in Novak Đoković ter košarkarski klub Partizan.