Teja Belak se bo zdaj začela pripravljati na EP v Moskvi. Foto: BoBo
Teja Belak se bo zdaj začela pripravljati na EP v Moskvi. Foto: BoBo

Zmagala je evropska podprvakinja Larissa Iordache iz Romunije, ki je bila najboljša že v kvalifikacijah. Belakova je v finalu dobila oceno 13,525 točke.

"Vaja mi je šla bolje kot v kvalifikacijah, čeprav nisem naredila nekaterih vezav, ki jih imam predvidene. Tako sem imela za tri desetinke nižjo izhodiščno oceno. Možnosti za kolajno nisem imela, saj so bile tekmice pred mano veliko boljše. Potrudila pa sem se in sem vesela, ker mi je uspelo to, kar mi na prejšnjih dveh svetovnih pokalih ni," je povedala Belakova, ki je v četrtek v finalu preskoka zasedla peto mesto.

Zdaj jo med 16. in 22. aprilom čaka evropsko prvenstvo v Moskvi: "Zdaj mi je res lažje, ker sem imela pred to tekmo takšno tremo kot še nikoli. Tudi zaradi tega, ker sem vedela, da nisem dobro pripravljena. Zdaj pa sem dva dni zapored dobro nastopila na gredi, tako da bom šla lažje na evropsko prvenstvo, ker vem, da vajo lahko dobro naredim."

Že v četrtek je za slovenski uspeh v Dohi poskrbel Rok Klavora, ki je na parterju osvojil tretje mesto. V finalu na konju z ročaji je nastopil še Sašo Bertoncelj in bil peti.