Rok Klavora se je tretjič v karieri povzpel na stopničke na tekmi svetovnega pokala. Foto: BoBo
Rok Klavora se je tretjič v karieri povzpel na stopničke na tekmi svetovnega pokala. Foto: BoBo

Klavora je prikazal še lepšo sestavo kot v kvalifikacijah v sredo in tako zadnjo večjo tekmo pred aprilskim evropskim prvenstvom v Moskvi dobro izkoristil, saj si je pritelovadil tretje stopničke na tekmah svetovnega pokala v karieri. Tretji je bil že v Montrealu leta 2009, septembra 2011 pa je v Mariboru zmagal. Tokrat je bil najboljši svetovni podprvak iz Londona 2009, Romun Flavius Koczi (14,925).
"Zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo, vaja mi je zelo lepo uspela, to sem tudi načrtoval. Včeraj se mi je pri seskoku pojavila napaka, ki sem jo danes popravil. Tretje mesto je lepa popotnica pred evropskim prvenstvom, kjer imam v načrtu dodati še en element in enega spremeniti. Potem bo vaja ocenjena štiri desetinke višje, kar je zelo konkurenčno za finale," je dejal Klavora.
Bertoncelj znižal težavnost sestave
Bertoncelj je po drugem mestu prejšnji konec tedna v Cottbusu tudi tokrat meril na stopničke, a je za tri desetinke točke znižal težavnost sestave in z oceno 14,825 ostal brez zmagovalnega odra. Zmagal je olimpijski, svetovni in evropski prvak, Madžar Krisztian Berki (15,450).
Belakova, tretja v kvalifikacijah, ni ponovila dveh tako dobrih nastopov kot v četrtek. Njena vaja je zadostovala za oceno 13,725 točke.