Foto:
Foto:
Aleksej Antipov je z briljantnim streljanjem prejel zlato odličje.
Nizozemka Leontien Zijlaard - Van Moorsel, olimpijska prvakinja iz Sydneyja, je takole padla in ni dokončala dirke.

Začetek košarkarskega turnirja je postregel z razburljivimi tekmami. Portoričani so presenetili ZDA, derbi s Srbijo in Črno goro pa je pripadel Argentini. Več tukaj.

Za uvod odbojkarskega turnirja je Poljska presenetila branilko naslova Srbijo in Črno goro. Izidi tukaj. Še tretji poraz je Srbija in Črna gora doživela v vaterpolu. Boljši so bili Madžari. Poraženi so bili tudi Hrvatje. Izidi tukaj. V bazenu je sicer največje presenečenje pripravila plavalna štafeta Južne Afrike. Več tukaj.

Šekarićeva še vedno v vrhu
Prvo zlato odličje v nedeljo je v streljanju z zračno pištolo prejela Ukrajinka Olena Kostevič. V trapu je prvo rusko zlato dosegel Aleksej Alipov.

Ukrajinka je bila po kvalifikacijah šele na osmem mestu, vodstvo pa je prevzela po predzadnjem streljanju. Drugouvrščena Jasna Šekarić iz Srbije in Črne gore jo je v zadnjem streljanju ujela, zmagovalko pa je nato odločil dodatni strel. Tretja je bila Bolgarka Maria Grozdeva, ki se je do medalje prav tako dokopala po dodatnem strelu.

29-letni Aleksej Alipov je bil v Sydneyju deveti, tokrat pa je od 150 strelov zgrešil le enega in prepričljivo zmagal. Drugi je bil Italijan Giovanni Pellielo, tretji pa Avstralec Adam Vella. V finalu ni bilo dvakratnega olimpijskega zmagovalca, Avstralca Michaela Diamonda, ki je bil po kvalifikacijah osmi. Izidi tukaj.

"Žepni Herkul" tretjič zlat
V judu Japonska le ni pobrala vseh zlatih medalj. Zasluga gre Kitajki Dongmei Šjan. Izidi tukaj. Dvigovalka uteži (do 53 kg) Udomporn Polsak je prva Tajka z zlato olimpijsko medaljo: "Počaščena sem. To je darilo za 72. rojstni dan naše kraljice." V kategoriji do 56 kilogramov je največ dvignil "žepni herkul" Turek Halil Mutlu, kar je že njegovo tretje olimpijsko zlato. Izidi tukaj.

Najboljša kolesarka Avstralka
Žensko cestno kolesarsko dirko je zaznamoval odstop branilke naslova Leontitien Zijlaard, kar je najbolje izkoristila Avstralka Sara Carrigan. 45-letna Francozinja Jeannie Longo je šeste olimpijske igre končala na 10. mestu. Izidi tukaj.

Začelo se je teniško tekmovanje. Izidi: Moški. Ženske. Med dvojicami je že napredovala Martina Navratilova, ki je pri 47-ih letih doživela olimpijski krst in bila navdušena.

V sabljanju je meč najbolje vihtela Madžarka Timea Nagy: "Izjemno vesela sem, toda vseeno se zlata medalja ne more primerjati z občutki, ko postaneš mama, kar sem doživela že dvakrat. Zame je otrok pomembnejši!" Izidi tukaj.