Foto:
Foto:
Rajmond Debevec

Veslači so preizkusili "zloglasno" progo v Schiniasu, ki pa je tokrat delovala prijetno. Razmere so bile skoraj izjemne, je bil presenečen Stanko Slivnik. Iztok Čop, ki je imel v prejšnjih dneh skrivnostno bolezen, se že počuti bolje: "Ne počutim se še 100-odstotno v redu, a kljub temu kar gre."



"Rajmond je tukaj nastopil že aprila, vendar so razmere zdaj povsem drugačne. Pri treningu z malokalibrsko puško je nekoliko nagajal veter, vendar me bolj skrbi vročina, saj je Debevec eden od strelcev, ki jim vročina ne ustreza najbolj. Z zračno puško ne bo težav, saj bo tekmovanje potekalo v klimatizirani dvorani, za nastop z malokalibrsko puško pa se bo moral tudi psihično pripraviti," je dejal Debevčev trener Lojze Mikolič.

Plavalce moti le to, da še niso dobili novih kopalk. Kajakaš Uroš Kodelja se je zaletel s čolnom, tako da ga bo moral sedaj lepiti.

V sredo prihaja naslednji del slovenske delegacije, ko se bodo športnikom pridružili kolesarji.

V Atene tudi Urška Žolnir
Mednarodni olimpijski komite je judoistko Urško Žolnir (do 63 kg) potrdil za nastop v Atenah. Žolnirjeva, ki je bila za OI prva rezerva, bo nadomestila eno od tekmovalk, ki je odpovedala svoj nastop.