Foto:
Foto:
Takole je nastop končal Zoran Jovičič.
Renato Vugrinec ni igral v slogu svojih predstav iz Lige prvakov.

Varovanci Toneta Tislja so naredili preveč napak za hrvaški skalp. Od šestih sedemmetrovk so zadeli le trikrat. Poleg tega so s številnimi prekrški in netočnimi podajami zapravili vrsto napadov. Znova je zatajila zunanja linija (Vugrinec, Pajovič, Rutenka), edini razpoloženi igralec pa je bil Matjaž Brumen z 10 zadetki. Dobro je branil tudi Beno Lapajne, žal pa je bil na drugi strani še boljši Venio Losert.

Po poškodbi Jovičiča padel visok ritem
Slovenci so sijajno začeli, saj so po zadetkih Aleša Pajoviča, Uroša Zormana in Matjaža Brumna že po treh minutah vodili s 3:0. A Hrvati so nato izkoristili nekaj poceni zapravljenih napadov Tisljevih varovancev in znižali na 3:2. V 5. minuti je Zoran Jovičič trčil z Igorjem Vorijem in moral z igrišča. Prekinitev je očitno bolj koristila Hrvatom. Po vodstvu Slovencev s 5:3 in 6:4 jih je namreč Blaženko Lacković v 15. minuti popeljal v prvo vodstvo na tekmi.

Malo kasneje je slovenski voz (izključen Pajovič) nevarno začel drseti navzdol, saj so južni sosedje povedli z 9:6. Kljub številnim napakam v napadu (netočne podaje, prekrški) so se Slovenci v 22. minuti približali na 9:8, za kar ima največ zaslug vratar Beno Lapajne, ki je ubranil nekaj "smrtnih" priložnosti. Žal pa je bil na drugi strani še bolj razpoložen Venio Losert in Hrvati so v 29. minuti vodili z 12:9.

Plus tri (13:10) je bilo tudi ob odmoru. Poleg Lapajneta si je v prvem polčasu pohvale zaslužil le še Brumen, s petimi goli najboljši strelec. Zunanja linija (Vugrinec, Kozlina, Rutenka in Pajovič) je bila sila nerazpoložena.

Odločilni izključitvi Pajoviča in Oštirja
Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu. Slovenci so igrali odlično in po zadetku Rutenke v 37. minuti izenačili na 14:14, štiri minute kasneje pa je Renato Vugrinec zadel za 16:15. Po dolgem času znova vodstvo Slovenije. Pri 17:16 je imel Žvižej izjemno priložnost za 18:16, a je njegov strel ustavila vratnica.

Tisljeva četa je imela nato tri priložnosti, da bi ušla Hrvatom, toda poizkusi Zormana, Rutenke in Andreja Kastelica so zaporedoma končali v vratnici. Hude težave so se Slovencem obetale v 51. minuti (21:21), ko sta bila zaporedoma izključena Marko Oštir in Pajovič. Hrvati so to izkoristili in le tri minute kasneje vodili s 25:22. Črn scenarij je bil neizbežen.

Slovenci so se sicer minuto pred koncem vrnili na 26:25 (Rutenka), a je vse upe pokopal Petar Metličić. Hrvatom je tako uspelo maščevanje za poraz na EP-ju, Tisljevo četo pa čaka težko delo za uvrstitev v četrtfinale. Naslednji nasprotniki bodo v sredo Islandci.

Tiselj: Tekma je bila dobra in kakovostna
Tone Tiselj: "Veliko smo pričakovali od tekme, ki je bila resnično dobra in kakovostna. Slovenski igralci so dokazali, da lahko igrajo odlično tudi na tujih igriščih in ne le na domačih tleh. Obe ekipi sta prikazali izjemno igro, zmagala pa je lahko le ena. Žal mi je, da se je resno poškodoval Jovičič."

Lino Červar: "Danes je srečen dan za Hrvaško. Moji varovanci so dobro igrali in opravili zares veliko delo. Za današnjo zmago so zaslužni vsi rokometaši, še posebej pa bi izpostavil vratarja Loserta. Veseli me, da sta bili učinkoviti obrambi 3-2-1 in 5-1, poudaril pa bi tudi, da je Slovenija prikazala izjemno in pošteno igro, ki je zagotovo zadovoljila vse rokometne privržence."

V drugi tekmi te skupine je Južna Koreja presenetljivo s 35:32 ugnala Rusijo, Španija pa zanesljivo Islandijo (31:23).

SLOVENIJA - HRVAŠKA 26:27 (10:13)       
                                 
Brumen   10 (1)  Vori       8    
Kastelic  4      Metličić   6    
Rutenka   4 (2)  Džomba     4 (1)
Vugrinec  3      Balić      3    
Zorman    2      Lacković   2    
Oštir     1      Šprem      2    
Tomšič    1      Kaleb      1    
Pajovič   1      Goluža     1    
                                 
Sedemmetrovke:     3/6; 1/1      
  Izključitve:  14 min; 16 min   
                                 
RK: Pajovič 50., Kozlina 56.;    
Dominiković 57.