Foto:
Foto:
Peter Mankoč.
Vasilij Žbogar
Maja Matevžič je bila brez možnosti proti Venus Williams.

Žalčanka je v kategoriji do 63 kg osvojila bronasto medaljo. Po zmagah proti Kubanki Driulys Gonzales in Belgijki Gella Vandecaveye v polfinalu nesrečno izgubila proti Avstrijki Cluadii Heill. Napake 22-letna Žolnirjeva ni ponovila v boju za tretje mesto, ko je premagala Kanadčanko Marie Helen Chisholm. Več tukaj.

Prvi plavalni polfinale
Peter Mankoč se je dopoldne z 10. časom kvalifikacij na 100 m prosto uvrstil v polfinale, kjer je plaval 17 stotink počasneje in zasedel končno 13. mesto. V tej disciplini je bilo prijavljenih kar 79 tekmovalcev.

"Po dopoldanskem odličnem plavanju sem pričakoval boljši dosežek. Predvsem čas, saj sem s 13. mestom zelo zadovoljen. Zaenkrat težko analiziram svoje plavanje, to bom lahko storil, ko si bom ogledal posnetek. Menim pa, da sem največ izgubil v zadnjih 15 metrih. Nisem razočaran, dosti boljši nisem mogel biti, finale pa je bil nedosegljiv," je dejal Mankoč.

Anja Klinar je na 200 m delfin plavala 2:18,15 in končala na 28. mestu. Čas Emila Tahiroviča na 200 m prsno 2:18,65 je zadostoval za 36. mesto.

Znova odlični jadralci
Spet odlično nastopajo jadralci. Vesna Dekleva in Klara Maučec (470) sta bili v 5. plovu kar 2., v 6. pa 15. Skupno sta 8. Lepo napreduje Vasilij Žbogar
(laser). V 3. plovu je osvojil 3. mesto, v 4. pa 8. Skupno je sedaj že 6. Tomaž Čopi in Davor Glavina (470) sta bila dvakrat 20. in sta v skupnem seštevku na 17. mestu. Teja Černe (evropa) je bila 22. in 18. Skupno je 21.

Hočevar v polfinalu načrtuje popoln napad
Kanuist Simon Hočevar se je uvrstil v sredin polfinale slalomske tekme na divjih vodah. Kvalifikacije je Hočevar, ki želi izboljšati 7. mesto iz Sydneyja, končal na 9. mestu. Najhitrejši je bil Slovak Michal Martikan. "Prva vožnja je bila sigurna. Nisem tvegal. V drugo sem zaradi težav na štartu moral čakati. Povsem dobro se nisem uspel zbrati, a je bilo vseeno dobro. Jutri pričakujem podobno progo. Pripravljam popoln, a ne brezglav napad," je povedal Hočevar. Nada Mali je v prvi vožnji edina izpustila vratca, česar v drugi vožnji ni mogla popraviti in je končala na 19. mestu.

Uspešna popravna izpita veslačev
Davor Mizerit (enojec) in dvojec brez krmarja Matija Pavšič/Andrej Hrabar so uspešno opravili repasaž in se v sredinem polfinalu pridružili dvojnemu dvojcu (Čop/Špik) in četvercu brez krmarja. Mizerit je gladko zmagal v svoji skupini, dvojec brez pa je bil po odličnem finišu tretji.

Konec nastopov za tenisačice
Slovenske tenisačice so v drugem krogu končale z nastopi na olimpijskem turnirju. Maja Matevžič proti branilki naslova Venus Williams ni osvojila niti igre, Katarina Srebotnik pa je s 7:5 in 6:4 izgubila proti Avstralki Alicii Molik. Več.

"Naš cilj v Atenah je bil doseči eno zmago, zabeležili smo dve, kar pomeni, da smo presegli načrte. Izredno sem zadovoljna z igro Srebotnikove, ki je v olimpijskih igrah našla dodatno motivacijo, odigrala dve zelo dobri partiji, tako da lahko sproščeno pričakuje nadaljevanje sezone. Matevžičeva je brez dvoma najprijetnejše presenečenje, saj je na OI prišla brez odigranega dvoboja v tej sezoni, medtem ko je Pisnikovi zmanjkalo sreče za preboj v drugi krog. Med dvojicami pa smo žal že v štartu naleteli na težke nasprotnice," je nastope ocenila slovenska selektorka Mima Jaušovec..