Foto:
Foto:
Katerega asa lahko še potegne iz rokava slovenski selektor Tone Tiselj?
Razočarala je tudi Alenka Kejžar.
Rajmond Debevec
Sašo Jereb se je hitro poslovil od Aten.
Jadralcem v Atenah je nagajal premočan veter.

Četrti olimpijski dan je bil sicer slab za slovenski šport. Izgubili so rokometaši, izpadel je judoist Sašo Jereb, plavalci so ostali brez polfinala, Rajmond Debevec si je pristreljal 29. mesto, jadralec Gašper Vinčec pa je za nameček zlomil jadro.

Gladek poraz dvojice Matevžič - Pisnik
Z zmago proti Španki Marii Sanchez Lorenzo s 6:3, 0:6 in 6:4 se je 23-letna velenjska tenisačica uvrstila v drugi krog, kjer jo čaka Avstralka Alicia Molik. Slednja je presenetlivo premagala četrto nosilko, Rusinjo Jeleno Dementijevo. Tabela.

"Zelo sem zadovoljna, ne le zaradi zmage, še bolj zaradi prikazane igre. Res sem igrala dobro, tudi v drugem nizu, v tretjem pa je bilo nekaj izjemnih izmenjav. Pri 3:3 sem na mreži dobila dve izredno lepi točki, ki sta po mojem spremenili potek dvoboja," je dejal Srebotnikova, 65. na lestvici WTA, po dvoboju z 22 mest višje rangirano Španko.

Med dvojicami sta bili Tina Pisnik in Maja Matevžič premalo uigrani in sta gladko s 6:1, 6:2 izgubili proti kitajskima tekmovalkama.

Preveč napak za zmago proti Hrvatom
Varovanci Toneta Tislja so tekmo proti Hrvaški začeli izjemno in dosegli prve tri zadetke. Hrvati so se hitro pobrali in prevzeli pobudo, tako so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (10:13). V nadaljevanju so še držali korak do 21:21, nato pa so si južni sosedje nabrali odločilno prednost s serijo 4:1. Ob koncu je bilo 27:26 za Hrvate, ki imajo po dveh krogih dve zmagi. Več tukaj.

Plavalci še brez polfinala
Še enkrat so se slabo izkazali slovenski plavalci. Alenka Kejžar in Sara Isakovič sta v dopoldanskih kvalifikacijah osvojili 18. mesto. Kejžarjeva je na 200 metrov mešano plavala 2:18,60, kar je skoraj štiri sekunde slabše od njenega najboljšega časa. Mlada Isakovičeva je na 200 metrov prosto plavala 2:01,71 in za 38 stotink ostala brez polfinala. Plavalci so za zdaj daleč od napovedanih štirih finalnih nastopov. Zdaj bomo veseli že vsakega polfinala!

Debevec najslabše
Rajmond Debevec je nastopil z zračno puško (10 m) in osvojil 29. mesto (589 krogov), kar je njegov najslabši izid na OI. Najboljši v kvalifikacijah je bil Kitajec Čian Žu (599), ki je v finalu potrdil formo in zmagal z novim svetovnim rekordom (702,7). Usodna je bila prva serija, v kateri je najboljši slovenski strelec dosegel štiri devetke, od tega so bile kar tri 9,9. A njegova disciplina (maraton z malokalibrsko puško) šele prihaja.

"Upam, da ta rezultat ne bo bistveno vplival na nadaljnje nastope, ki me čakajo konec tedna. Gotovo pa bo precej težje ubraniti zlato medaljo, kot sem pričakoval," je v konec tedna pogledal 41-letni strelec.

Judoisti še vedno brez zmage
Judoist Sašo Jereb je v kategoriji do 73 kg olimpijski nastop začel s porazom proti Irancu Hamedu Maleku Mohamadiju. Mladi Žirovec je odlično začel dvoboj, ob koncu pa nespametno zapravil prednost. Ker je Iranec izgubil naslednji dvoboj, je moral 21-letnik končati tekmovanje.

"Vse skupaj je bila moja napaka. Naredil sem napačen korak, kar je nasprotnik izkoristil. V borbi sem izvajal svojo taktiko, saj sem o nasprotniku vedel le, kakšen ima gard in da je izjemno močan. Začetek je bil zelo dober. Ob odločilni akciji je bilo tudi meni takoj jasno, da je zmagal Iranec," je poraz komentiral Jereb.

Vinčec zlomil jambor
Jadralci niso imeli sreče z vremenom. Močan veter je preprečil tekmovanje v razredu 470 (Maučec/Dekleva, Čopi/Glavina), laser (Žbogar) in evropa (Černe). Edini, ki je nastopil, je bil Gašper Vinčec v razredu finn. V petem plovu je Primorec zlomil jambor in ostal brez uvrstitve, v šestem pa je bil 19. Skupno je zdaj 20.

V torek bo nastopilo 16 Slovencev.

Thorpe se je maščeval za Sydney

Prva kolajna za Grčijo