Anže Šetina je osvojil 21. mesto med 28 tekmovalci. Foto: STA
Anže Šetina je osvojil 21. mesto med 28 tekmovalci. Foto: STA
Jon Montgomery
Jon Montgomery je v zadnji vožnji tvegal vse in se veselil zlate medalje. Foto: EPA
Amy Williams
Amy Williams je poskrbela za veselje v britanskem taboru. Foto: EPA

Latvijec Martins Dukurs, ki je vodil po treh vožnjah, je v zadnjem nastopu naredil napako in zaostal sedem stotink za Montgomeryjem (v tretji vožnji je postavil rekord proge v Whistlerju). Kanadčani so se veselili četrtega zlata v Vancouvru, Latvijci pa še vedno čakajo na prvega olimpijskega prvaka na zimskih igrah. Bron je pripadel Rusu Aleksandru Tretjakovu.

V tretji vožnji odpeljal najbolje
Šetina je tekmovanje je končal po treh vožnjah, v četrto vožnjo se je uvrstilo le najboljših 20 tekmovalcev. Zaostanek Šetine za 20. mestom je znašal dobrih sedem desetink sekunde.

"Če bi tudi včeraj opravil taki vožnji kot danes, bi bil končni rezultat dosti boljši, problema za finale ne bi bilo. A sem se že sprijaznil, včeraj ni bil moj dan, danes pa sem vendarle dokazal, da znam voziti,” je po tekmi, na kateri je nastopilo 28 tekmovalcev, dejal Šetina, nekdanji slovenski podprvak v teku na 200 metrov.

Šetina postavil nove mejnike
S svojim varovancem je bil zadovoljen tudi predsednik slovenske bob in skeleton zveze Matej Juhart: "Anže je postavil kar nekaj mejnikov. Prvi uspeh je bil, da se je sploh uvrstil na olimpijske igre, in to ne skozi stranska vrata, drugi je, da je vse treninge na najnevarnejši progi na svetu opravil brez nevšečnosti, tretji pa, da je zasedel 21. mesto. Škoda, ker je imel v prvi vožnji nekaj problemov z opremo, bil pa je boljši od nastopa do nastopa. Za debitanta, ki je le tri leta na ledu, je to super dosežek.”

Čez dva tedna že priprave na novo sezono
Šetina je z olimpijskim nastopom končal sezono. Zdaj si bo privoščil odmor, čez 14 dni pa bo začel priprave za naslednjo sezono. Upa, da mu bo finančno stanje v prihodnje dovoljevalo nadaljnje ukvarjanje s tem športom. V Sloveniji bi rad dobil dostojnega tekmeca.

Britanci se veselijo prve medalje
Prvo medaljo za Veliko Britanijo je z zmago v skeletonu osvojila Amy Williams. Srebrna Kerstin Szymkowiak in bronasta Anja Huber sta Nemčiji priborili prvi olimpijski medalji v skeletonu sploh.

Domnina in Šabalin vodita med plesnimi pari
Svetovna prvaka Oksana Domnina in Maksim Šabalin sta bila najboljša v uvodni preizkušnji umetnostnih drsalcev med plesnimi pari. Po obveznem programu sta imela Rusa točko prednosti pred Kanadčanoma Tesso Virtue in Scottom Moirom ter že skoraj dve točki in pol pred Američanoma Meryl Davis in Charlie White. V nedeljo tekmovalke in tekmovalce čaka originalni ples.

Nadaljuje se tudi v curling (moški in ženske).


Skeleton, moški:

1. J. MONTGOMERY KAN 3:29,73
2. M. DUKURS LAT +0,26
3. A. TRETJAKOV RUS 1:02
...
21. A. ŠETINA SLO

Skeleton, ženske:
1. A. WILLIAMS VB 3:35,64
2. K. SZYMKOWIAK NEM +0,56
3. A. HUBER NEM 0,72
Superveleslalom (M):
1. A.-L. SVINDAL NOR 1:30,34
2. B. MILLER ZDA +0,28
3. A. WEIBRECHT ZDA 0,31
...
11. A. GORZA SLO 0,73
18 A. ŠPORN SLO 1,24
Dvojno zasledovanje (Ž), 7,5 + 7,5 km: 
1. M. BJÖRGEN NOR 39:58,1
2. A. HAAG ŠVE +8,9
3. J. KOWALCZYK POL 9,3
...
17. B. JEZERŠEK SLO 2:18,9
60. A. ERŽEN SLO 8:24,8