Petra Dobravec se veseli največjega uspeha v karieri. Foto: Aleš Fevžer
Petra Dobravec se veseli največjega uspeha v karieri. Foto: Aleš Fevžer
Strelka Dobravčeva do olimpijske kvote

44-letna Dobravčeva, ki pa se s strelstvom resno ukvarja šele od leta 2010, se je v finale uvrstila z drugim najboljšim izidom med 114 strelkami. Zadela je 385 krogov, kar je izenačen nov državni rekord.

Strelka iz Železnikov je nato v finalu ustrelila 155 krogov. Zlato kolajno je osvojila Jeehae Jung iz Južne Koreje (197,4), srebrno Olena Kostevič iz Ukrajine (196,7), bronasto pa Chia Ying Wu iz Tajvana (177,0).

Dobravčeva se počuti kot zmagovalka
"Že pred odhodom v Španijo sem čutila, da bom odstreljala svoj najboljši izid. Moje priprave so bile zares temeljite, v Granadi pa se mi je vse 'poklopilo', tako da sem za dva kroga nadgradila moje najboljše dosežke v zadnjem obdobju. Presrečna sem, počutim se kot zmagovalka,"
je dejala presrečna Gorenjka in dodala: "O olimpijski kvoti nisem razmišljala. Dejala sem si, da bom streljala po svojih najboljših močeh, čeravno sem se zavedala psihološkega bremena, ki ga prinaša nastop na svetovnem prvenstvu. V Granadi je bila konkurenca zelo močna, četrto mesto je izjemen izid. V tem trenutku se sploh ne zavedam, da bom nastopila na olimpijski igrah."

Majda Raušl je s 377 krogi osvojila 41., Mojca Kolman pa s 371 krogi 79. mesto. Slovenija je na ekipni tekmi s 1133 krogi zasedla deveto mesto in za dva kroga zaostala za državnim rekordom. Zmagala je Srbija (1142) pred Kitajsko (1141) in Madžarsko (1140).

Mačkova 19. v trapu
Jasmina Maček
je v trapu osvojila 19. mesto, potem ko je zadela 69 letečih tarč. V Granadi je v petek nastopila tudi Živa Dvoršak in v disciplini malokalibrska puška trojni položaj s 577 krogi končala na 39. mestu.

Slovenci 16. v ekipni tekmi
Moška reprezentanca v Postavi Željko Moićević, Rajmond Debevec in Robi Markoja je na ekipni tekmi v disciplini malokalibrska puška trojni položaj osvojila 16. mesto. Zadela je 3465 krogov. Zmagala je Kitajska (3497) pred Norveško (3495) in Rusijo (3494).

Strelka Dobravčeva do olimpijske kvote