Petra Nareks je med letoma 2002 in 2008 osvojila šest medalj na evropskih prvenstvih. Foto: STA
Petra Nareks je med letoma 2002 in 2008 osvojila šest medalj na evropskih prvenstvih. Foto: STA
V Budimpešti delijo odličja v judu
Slab začetek EP-ja v judu za Slovence

Petra Nareks (do 52 kilogramov) je v Budimpešti z dvema jukama v 1. krogu premagala Belgijko Lotte Denoo. V drugem krogu pa je klonila pred 18-letno Italijanko Odette Giuffrida.

Petra Nareks: "Ti mladi gredo zmeraj na polno"
"Najprej se moram še enkrat zahvaliti trenerju, da mi je dal priložnost za borbo v posamičnem tekmovanju. Trenirala sem le za ekipno tekmo, saj sem imela po operaciji meniskusa zgolj dve borbi na mednarodni ravni, ki pa se nista izšli po mojih načrtih. V zadnjem hipu smo se odločili, da poskusim tudi med posameznicami. Z žrebom se nisem obremenjevala, presenetilo me je, da je Italijanka v 1. krogu premagala Finko. Ampak to je prednost, če si mlajši. Ti mladi gredo zmeraj na polno, ko si starejši in je za tabo tudi že nekaj poškodb, delaš vse bolj taktično. Tokrat se mi to proti nasprotnici ni obneslo," je po koncu tekmovanja razmišljala 30-letna Žalčanka.

Majhna nepazljivost ga je stala napredovanja
Še hitreje se je poslovil Matjaž Trbovc (do 60 kilogramov), ki je moral priznati premoč Čehu Pavlu Petrikovu. "Zelo dobro se poznava, saj sva veliko trenirala skupaj, točno vem, kaj dela, a majhna nepazljivost, ko sem se izmikal, namesto da bi napadel, me je stala napredovanja. Ko me je sprva na polovici borbe držal v končnem prijemu, sem se še nekako uspel izmuzniti, nato pa je mojo drugo napako znal kaznovati," pa je svoj nastop povzel Trbovc.

Šest slovenskih nastopov
V petek bo zelo pestro, saj bo na tatami stopilo kar šest slovenskih borcev. Nastopili bodo Nina Miloševič, Tina Trstenjak (obe do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg), Rok Drakšič, Tadej Čeh (oba do 73 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg).

V Budimpešti delijo odličja v judu
Slab začetek EP-ja v judu za Slovence