Vsi obračuni med Michaelom Phelpsom in Ryanom Lochtejem so bili zelo tesni. Foto: Reuters
Vsi obračuni med Michaelom Phelpsom in Ryanom Lochtejem so bili zelo tesni. Foto: Reuters
Missy Franklin in Jessica Hardy
Missy Franklin je nova obetavna ameriška plavalka. V Londonu bi lahko nastopila kar v sedmih disciplinah. Skupaj z Jessico Hardy sta se uvrstili v ameriško ekipo za 100 metrov prosto. Foto: Reuters
Phelps ugnal Lochteja za devet stotink

Najuspešnejši olimpijski tekmovalec do zdaj je bil pred ameriškimi olimpijskimi kvalifikacijami v Omahi še nekoliko skrivnosten, zdaj pa je jasno, da bo spet nastopal na 100 in 200 metrov delfin, 200 in 400 metrov mešano, 200 metrov prosto ter v vseh treh štafetah (na 100 metrov delfin se v London še ni uvrstil, saj bo finale te discipline v noči na ponedeljek).

Tokrat 9 stotink v korist Phelpsa
Phelps je bil zadnji leti bolj kot ne v senci rojaka Ryana Lochteja, zdaj pa je dokazal, da je formo spet tempiral za največji športni dogodek. Na svoj 27. rojstni dan je tako večnega tekmeca premagal v finalu na 200 metrov mešano. Plaval je 1:54,84, kar je bilo le 84 stotink počasneje od svetovnega rekorda. Lochte, ki je pol ure prej plaval finale na 200 metrov hrbtno, je zaostal le 9 stotink sekunde.

Pomerila se bosta še na 100 delfin
Američana se "križata" v štirih disciplinah. V Omahi Phelps trenutno vodi z 2:1. Hitrejši je bil še na 200 metrov prosto, Lochte pa je slavil na 400 metrov mešano. Oba čaka še finale na 100 delfin.

Vse je le ogrevanje pred Londonom
"Lepo je bilo po daljšem času spet zmagati," se nekoliko slabših let zaveda Phelps, a poudarja: "A nisem prepričan, da bo šlo tako tudi v Londonu, mislim, da je pred nama še nekaj res napetih obračunov. To je le ogrevanje, največji oder šele prihaja."

Lochte v dobri uri trikrat v bazenu
Na drugi strani je bil Lochte utrujen, saj je v dobri uri plaval kar v treh disciplinah: "Najbrž še nikoli v karieri nisem čutil toliko bolečin, kot jih čutim ta trenutek. Težko je bilo trikrat nastopiti, a za to sem treniral vse življenje."

Phelps ugnal Lochteja za devet stotink