Koliko zlatih medalj je Michael Phelps osvojil v Londonu? Foto: EPA
Koliko zlatih medalj je Michael Phelps osvojil v Londonu? Foto: EPA

Val 202 in MMC pripravljata športni kviz za vse razgibane sive celice in ušesa, ki so vajena poslušati najbolj sončne izjave in radijske prenose.

Se spomnite, koliko medalj je v Londonu osvojil Michael Phelps? In zakaj niso bile vse zlate? Koga je fotografiral Usain Bolt? Ste izračunali, koliko je bila povprečna starost slovenskih dobitnikov medalj v Londonu? Seštevate, koliko dni je Tina Maze že vodilna smučarka v svetovnem pokalu? Znate našteti vse londonske tekmice Urške Žolnir? Bi znali našteti rezultate vseh tekem v končnici NHL?

Vsi, ki radi brskate po športnem spominu ali tekmujete v poznavanju športnih podrobnosti, lahko sodelujete v radijskem kvizu. Kvalifikacije bodo potekale ta četrtek med 17.00 in 18.00. Sodelujete tako, da pokličete na številko 01 475 22 02 in odgovorite na nekaj vprašanj, povezanih s športnim letom 2012. Najboljši trije se bodo uvrstili v finale, ki bo v nedeljo, 23. decembra. Kviz boste lahko v živo spremljali v Nedeljskem športnem popoldnevu na Valu 202.

Dan pozneje pa boste lahko svoje športno znanje preverjali prav vsi, saj bodo vprašanja na voljo tudi v posebni MMC-jevi aplikaciji.