Oplast je končal nastope v letošnji Ligi prvakov. Foto: Drago Perko/futsal.si
Oplast je končal nastope v letošnji Ligi prvakov. Foto: Drago Perko/futsal.si

Ob španskem prvaku je v elitni del dvanajstih najboljših moštev v Evropi napredoval še Lokomotiv iz Harkova. Ekipa iz Kobarida je z zmago in dvema porazoma zasedla tretje mesto.

Oplast je na zadnji tekmi ves čas igral z igralcem namesto vratarja, saj si je po mnenju domačega trenerja Saše Lebana le tako lahko priigral priložnosti. Tekmo so Slovenci začeli odločno, tekmeca iz Španije so presenetili z visoko postavitvijo. Domači nalet je ustavil zadetek v 6. minuti, avtogol je dosegel Anže Širok. Nato so Španci v minuti in pol dosegli dva zadetka, Jani Ručna in Širok sta na začetku drugega dela vlila nekaj upanja, a presenečenja vendarle ni bilo. V zadnjih minutah so po nekaj zgrešenih priložnostih Slovencev Španci dosegli še tri gole.

Zorč končal kariero
"Razočaran sem. Pa ne zaradi te tekme, ampak zaradi dejstva, da se nam ni uspelo prebiti v drugi krog. Škoda za zadnjih pet minut. Taktika je bila prava, žal pa so profesionalci iz Madrida izkoristili vse naše napake," je dejal kapetan Jaka Sovdat, trener Leban pa ga je dopolnil: "Imeli smo tudi smolo, a s tekmo proti Špancem smo lahko zadovoljni. Prav tako z zmago proti Nizozemcem, žal pa smo se prepočasi prilagodili na Ukrajince. To nas je stalo napredovanja."

V domači vrsti je zadnjo tekmo v karieri odigral Primož Zorč.

Skupina 4, 3. krog:
INTER FS
- OPLAST KOBARID
6:2 (3:1)
Širok 6./ag, Rivillos 15., 37., 38., Borja 16., Ricardinho 38.; Ručna 18., Širok 28.

HOVOCUBO - LOKOMOTIV HARKOV
0:5 (0:2)

Oplast končal igranje v Ligi prvakov
Madridski Inter premočan za Oplast
Oplast končal igranje v Ligi prvakov
Madridski Inter premočan za Oplast