Slovenci so kvalifikacije začeli s porazom v gosteh proti Italiji. Foto: BoBo
Slovenci so kvalifikacije začeli s porazom v gosteh proti Italiji. Foto: BoBo

Gole za gostitelje sta dosegla Alex Merlim v 33. in 36. minuti in Christopher Cutrupi, ki je bil natančen le nekaj sekund pred drugim golom Merlima. Poraz je v 38. minuti omilil Matej Fideršek.

Slovenci so z optimizmom odpotovali na gostovanje k eni najmočnejših evropskih reprezentanc in se tako tudi postavili na igrišču. Imeli so svoje priložnosti, tudi vratar Nejc Berzelak je nekajkrat odlično posredoval.

Še po treh četrtinah tekme je bilo 0:0, nato pa se je gostiteljem, ki jih je reševal tudi razpoloženi vratar, odprlo.

V prvem kvalifikacijskem oknu se bo slovenska vrsta v torek ob 18.45 pomerila še s Češko v Mariboru. Slovenija se bo v skupini D merila še s Španijo. Vsako reprezentanco tako čaka po šest tekem.

Zmagovalci skupin (teh je v Evropi pet) se neposredno uvrstijo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance se uvrstijo v dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo.

Slovenijo so danes zastopali Nejc Hozjan, Teo Turk, Igor Osredkar, Jeremy Bukovec, Matej Fideršek, Marko Peček, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Denis Totošković, Luka Čop, Nejc Berzelak, Žan Janež, Max Vesel in Jure Suban.