Tjaša Kysselef se je uspešno vrnila na tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef se je uspešno vrnila na tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com

Zmagala je Bolgarka Valentina Georgijeva (13,799), ki je po tokratnem uspehu in dveh drugih mestih v Kairu in Cottbusu neuradno že ujela olimpijsko vozovnico za nastop v Parizu.

To je bilo za Georgijevo, ki je tako kot Kysselef povratnica po poškodbi, tretje tekmovanje v nizu, na katerem je stopila na zmagovalni oder, s čimer si je neuradno že priborila kvoto za poletne olimpijske igre. To mora potrditi še Mednarodna gimnastična zveza (Fig).

Takšen cilj je imela tudi 30-letna Kysselef, ki se je letos vrnila na sceno po skoraj dveh letih premora zaradi poškodbe. Uvodni svetovni pokal v Kairu je izpustila, v Cottbusu pa je zasedla deseto mesto.

Na tretji postojanki od štirih, ki štejejo za OI, se je Ljubljančanka s četrtim dosežkom uvrstila v finale, kjer je bila šesta.

"Danes mi je šlo še bolje kot v kvalifikacijah. Izvedba skokov je bila malenkost boljša in temu primerno tudi ocena, ki mi je prinesla šesto mesto, s čimer sem zelo zadovoljna. Pred odhodom v Azerbajdžan je bil moj cilj preboj v finale, ki sem ga izpolnila že v četrtek. Nato sem si želela še malo izboljšati skoke, kar mi je tudi uspelo," je iz Bakuja za STA svoj nastop ocenila slovenska telovadka.

Po Bakuju sledi še tekmovanje v Dohi. Za pariško lestvico štejejo trije najboljši nastopi s štirih tekem.

Slovenija si je za zdaj priborila dve mesti na pariškem olimpijskem turnirju. Na poletnih igrah bo nastopila Lucija Hribar, Slovenija pa ima pravico do nastopa tudi na turnirju v ritmični gimnastiki, kjer je kvoto osvojila Jekaterina Vedenejeva.