Na svetovni lestvici ragbijske organizacije Slovenija zaseda 64. mesto. Foto: Daniel Storch
Na svetovni lestvici ragbijske organizacije Slovenija zaseda 64. mesto. Foto: Daniel Storch

Tekma bo v soboto ob 14.00, neposredni prenos dvoboja pa boste lahko spremljali na MMC TV. Encijani so prejšnji teden visoko odpravili Srbijo in sploh prvič slavili v Beogradu. S petimi doseženimi zadetki in končnim rezultatom 17:33 so si zagotovili bonus točko in se vodilnemu Luksemburgu približali na zgolj tri točke razlike. V primeru sobotne zmage nad Dansko in poraza Luksemburga proti Srbiji bodo Slovenci prevzeli vodstvo v skupini, sicer bodo prvo mesto naskakovali spomladi na domačem obračunu proti Avstriji in na gostovanju v Luksemburgu.

V tekmo proti Danski encijani vstopajo polni optimizma, saj lahko računajo na številne okrepitve iz tujine. Bratje Max, Jack in Frankie Skofič, na položaju spojke Lewis Podpadec, iz Francije pa z reprezentanco že dva tedna trenira 23-letni Guillaume Delmas. Znatno okrepitev predstavlja Goran Jelenčič, ki se je po daljšem premoru zaradi pogodbenih obveznosti v Veliki Britaniji reprezentanci pridružil spet junija in se na turnirju 7s v Zagrebu s Slovenijo spektakularno uvrstil v A skupino evropskega Rugby 7s.

Velik šok za encijane je bila novica, da najboljši slovenski igralec Dali Suljič, ki je zaradi tekme z Dansko prišel z Nove Zelandije, ne bo smel igrati. Zaradi slabih rezultatov na testih je od zdravniške službe dobil rdečo luč, saj je na tekmah novozelandskega prvenstva utrpel hujši pretres možganov. To je po poškodbi Jake Sajevica, ki bo zaradi poškodovanih ramenskih vezi odsoten s terena vsaj štiri tedne, že druga odpoved. "Zadnja dva meseca sem se po vseh močeh trudil, da bi lahko po dolgem času spet zaigral za Slovenijo. Na žalost sem na koncu izgubil tekmo s časom. Ekipi bom zdaj pomagal po najboljših močeh in poskrbel, da fantje med tekmo ne bodo žejni," je dejal Suljič.

Ljubljana, stadion ŽAK, sobota ob 14.00:
SLOVENIJA - DANSKA

Prenos tekme na MMC-TV.

LUKSEMBURG - SRBIJA


Vrstni red: Luksemburg 20, Slovenija 16, Avstrija in Srbija po 8, Danska 0.

Spomladi se bo Slovenija pomerila še z Avstrijo in Luksemburgom. V skupino 2B se uvrstii le prvouvrščena ekipa.