Sašo Bertoncelj je navdušil občinstvo v Tivoliju. Foto: BoBo
Sašo Bertoncelj je navdušil občinstvo v Tivoliju. Foto: BoBo
Rok Klavora
Roku Klavori se nastop v finalu ni posrečil. Foto: BoBo
Bertoncelj navdušil občinstvo v Tivoliju

Bertoncelj je za skorajda brezhibno vajo prejel oceno 15,475. Na stopničkah sta končala še Madžar Zoltan Kallai (15,300) in Američan Alexander Naddour (15,070).

28-letni Škofjeločan se je tako veselil prve zmage po skoraj letu dni, skupaj pa osme v karieri.

Bertonclja šele posnetek prepričal, da je bila vaja res dobra
"Začel sem dobro, potem se mi je pripetila malenkostna napaka, ko sem pred rusom izgubil ravnotežje in sem se rešil le še s tem, da sem dal noge narazen. Po tej napaki sem vedel, da bo treba do konca vaje telovaditi brezhibno, sicer v tej konkurenci ne bo dovolj za stopničke. Že tako nisem verjel, da lahko zmagam s takšno predstavo. Šele ko sem si ogledal posnetek, sem videl, da je bila vaja res dobra z izjemo tiste tri desetinke točke vredne napake. Kaj naj rečem? Zadovoljen sem, lepo je zmagati doma, želel sem si zmagati, a sem obenem vedel, da bo težko, ker je bila konkurenca res močna," je po tekmi dejal Bertoncelj, ki si za naprej želi, da bi redno prejemal oceno okoli 15,700.

Klavora pod zmagovalnim odrom
Že prej je Rok Klavora osvojil četrto mesto na parterju (14,950 točke). Klavora, ki je dobil petkove kvalifikacije, je v finalu naredil nekaj več napak kot v petek, tako da je v zelo izenačeni tekmi ostal tik pod zmagovalnim odrom. Zmagal je nekdanji svetovni in evropski prvak Grk Elefterios Kosmidis (15,125 točke).

Klavora sodnikom dal možnost, da ga "porežejo"
"Danes sem mogoče čutil malo več živčnosti tik pred nastopom. Ne vem, kaj se je v finalnem nastopu zgodilo, saj sem se zelo dobro počutil in tudi parter me je 'nesel'. Mogoče celo preveč. Med sestavo sem naredil več nepotrebnih dodatnih korakov, sodnikom sem sam dal možnost, da me porežejo in so tudi me. Škoda. Seštevek manjših napak mi je prinesel četrto mesto," pa je po nastopu povedal Klavora

Belakovi se nastop ni posrečil
S finalom na preskoku sta že opravili tudi Tjaša Kysselef in Teja Belak, a končali na 7. (13,325) oziroma 8. mestu (13,112), kar je predvsem za Belakovo manj od pričakovanj.

Nedelja posvečena Aljažu Peganu
V nedeljo, ki bo v celoti posvečena slovesu šampiona Aljaža Pegana, saj so pri Gimnastični zvezi Slovenije dogajanje poimenovali kar Aljažev dan, pa bodo od Slovencev v ognju za odličja še Mitja Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na bradlji in drogu, Teja Belak na gredi in Saša Golob na parterju.

.

Bertoncelj navdušil občinstvo v Tivoliju