Zmagovalec Robert Radojković je v cilj prišel s časom 2:42:53. Foto: Alan Radin, Radio Koper
Zmagovalec Robert Radojković je v cilj prišel s časom 2:42:53. Foto: Alan Radin, Radio Koper
V Portorožu več kot 4.000 tekačev

Tretjo izvedbo Istrskega maratona je tokrat gostil Portorož, maratonci pa so tekli na relaciji Portorož-Izola-Koper-Izola-Piran-Portorož. Tako kot lani je bil najhitrejši Robert Radojković, ki je v cilj prišel s časom 2:42:53.

"Osem kilometrov pred ciljem sem si rekel, da grem po rekord proge, vendar noge niso več zmogle, saj so bili vzponi preveč zahtevni. Bilo je težje kot lani. A pomembna je zmaga. Obljubil sem organizatorjem, da bom zmagal, in držal sem besedo."

Radojković je bil razred zase. Drugi je v cilj pritekel Mirko Janjatovič z izidom 2:50:43, tretje mesto pa je osvojil Danijel Hajdinjak (2:52:27).

Med ženskami je bila najboljša Simona Majdič Dolinar, ki je za dobrih 42 km potrebovala tri ure in 20 minut.

Polmaratonci, med katerimi je bil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, so tekli na relaciji Koper-Izola-Piran-Portorož, z 2.000 tekači pa je bila udeležba najbolj množična. Zmagala sta Blaž Grad (1:14:06) in Maja Škrlj (1:30:20). Potekal je tudi rekreativni tek na 11.500 metrov.

Vreme je bilo zelo primerno za rekreacijo. Po oblačnem jutru se je pokazalo sonce, temperatura pa se je povzpela na okoli petnajst stopinj Celzija.

V Portorožu več kot 4.000 tekačev