Podobno kot lani bosta imela pomembno vlogo pri Olimpijskem festivalu Miro Cerar in Brigita Bukovec. Foto: MMC RTV SLO
Podobno kot lani bosta imela pomembno vlogo pri Olimpijskem festivalu Miro Cerar in Brigita Bukovec. Foto: MMC RTV SLO

Letošnji Olimpijski festival bo še večji in prav tako zabaven kot lani, sporočajo iz OKS-ja. Festival bo na enem mestu ponudil več kot 30 različnih športov, pripravljajo nekaj dodatnih preizkusov spretnosti, skupaj bo kar 34 različnih športnih izzivov, v katerih se bodo udeleženci lahko pomerili z najboljšimi slovenskimi športniki. Vsi mladi športni junaki, ki se bodo pridružili, bodo dobili tudi medaljo.

Dogodek je namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki bodo lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah.

Petkov program je v prvi vrsti namenjen vrtcem in osnovnim šolam. Sobota je v znamenju družin, dogajanje pa se začne ob 9. uri, ko bo uradno odprtje z nekdanjo atletinjo Brigito Bukovec in slovitim telovadcem Mirom Cerarjem. Predstavili se bodo številni športi in športniki, čas bo tudi za vragolije z žonglersko skupino Čupakabra in skupinama Dunking Devils in Urban roof, manjkal pa ne bo niti Ribič Pepe.