Pri Celjanih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Nemanja Zelenović. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pri Celjanih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Nemanja Zelenović. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milorad Krivokapić
Milorad Krivokapić je vseh pet golov zabil v prvem polčasu. V nadaljevanju je imel težave s slabim počutjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maraton v Laškem pripadel Celjanom

Koprčani, ki so igrali brez poškodovanih Matjaža Brumna, Uroša Bundala in Tineta Poklarja, so bili v rednem delu že izgubljeni, nato pa je Robi Konečnik izenačil iz mrtvega kota z golom v zadnji sekundi (20:20).

Enako je bilo v prvem podaljšku, ko je Dean Bombač v zadnji sekundi ob dveh igralcih manj izsilil sedemmetrovko, ki jo je izkoristil Uroš Rapotec za 24:24. Pri Koprčanih so bili že prej izključeni Vladimir Osmajić, Filip Gavranović in Gorazd Škof.

Odločitev je nato padla v drugem podaljšku, ko je zdesetkanim Koprčanom zmanjkalo moči, kar so Celjani izkoristili in se prebili v finale, kjer jih čaka Gorenje, ki je že prej s 37:24 ugnalo Sviš. Celjani so že petnajstkrat osvojili pokal, Velenjčani pa le enkrat.

POLFINALE

Sviš - GORENJE
24:37 (8:20)
Stopar 6; Melić 6, Dujmović 5.

Cimos Koper - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
* 26:30 (11:10, 20.20, 24:24)
Krivokapić 5, Bombač, Konečnik in Rapotec 4, Dobelšek 3, Gavranović, N. Poklar in Osmajić 2; Zelenović 8, Žvižej 5, Lekai in Skube 3, Mačkovšek, Marguč, Janc in Toskić 2, Razgor, Ranevski in Žabič 1.

Sedemmetrovke: 3/3; 1/4
Izključitve: 16 min; 18 min
: Osmajić 59., Gavranović 70., Škof 70./Cimos Koper

* - po dveh podaljških

Finale bo v nedeljo ob 19.00.

Maraton v Laškem pripadel Celjanom