Celjani so na devetih tekmah osvojili devet točk. Foto: www.rk-celje.si
Celjani so na devetih tekmah osvojili devet točk. Foto: www.rk-celje.si
Celjani opravili popravni izpit

Izbranci trenerja Branka Tamšeta so tako izpolnili nalogo, saj bi se ob morebitnem porazu verjetno poslovili od mednarodnega prizorišča, saj bodo v zadnjem krogu gostovali pri močnem Rhein-Neckar Löwnu. Zdaj četrtkova tekma ne bo več odločala o ničemer.
+5 že sredi prvega polčasa
Celjani so sicer potrebovali nekaj časa, da so v dvorani Zlatorog dosegli pravo delovno temperaturo. V uvodnih osmih minutah so bili na nizkih obratih (5:5), vendar v nadaljevanju vključili "turbopogon" ter si s hitro igro v napadu in granitno obrambo priigrali pet zadetkov prednosti (12:7). Tamše je visok ritem svojih fantov vzdrževal s pogostimi menjavami, telesno visoki in močni, a nekoliko počasnejši gosti iz Ukrajine pa jim niso bili kos. Nekajkrat so se Celjanom približali na tri gole zaostanka, a "pivovarji" so imeli ves čas popoln nadzor nad tekmeci iz Zaporožja.

Dovolj zbranosti v zadnjih minutah
V drugem polčasu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Celjani so z odgovorno igro gostom onemogočili, da bi jim povsem zadihali za ovratnik. V uvodnih desetih minutah so se jim nekajkrat približali na dva zadetka, toda gostitelji so jim odgovorili z enako mero in jim v 41. minuti ušli na 25:19. Lepo zalogo so v naslednjih štirih minutah skorajda zapravili (25:23), po Tamšetovi minuti odmora pa so stvari le postavili na pravo mesto in zasluženo zmagali.

Najučinkovitejši je bil Gašper Marguč z desetimi zadetki, vratar Matevž Skok pa je zbral 19 obramb.
Izjava po tekmi
Branko Tamše, trener Celja: "Tekma ni bila lahka. Motor iz Zaporožja je močna ekipa, naša pripravljenost pa še ni na najvišji ravni. Borimo se in napredujemo iz treninga v trening, verjamem, da bo tudi naša igra vse boljša. Upam, da bomo skozi trenažni proces dobili še kakšnega novega igralca, ki bo razbremenil najbolj obremenjene igralce. Na današnji tekmi najbolj obžalujem tiste črne minute, ki se nam dogajajo na vsaki zahtevni tekmi. Ta nihanja bomo skušali odpraviti, svojim igralcem pa čestitam za današnjo predstavo in napredovanje v osmino finala."

Skupina A

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MOTOR ZAPOROŽJE
30:27 (19:15)
3.000 gledalcev

Celje P. L.: Marguč 10 (6), Slišković 6, Zelenović in Žvižej po 4, Lekai 3, Žuran 2, Žabič 1.

Motor Zaporožje: Kubatko 7, Burka 6, Ostrouška 4, Skopincev (1) in Ševelev po 3, Perez 2 (2), Aflitulin in Onufrijenko po 1.

7-metrovke: 6/7; 3/4

Izključitve:
10 min; 12 min


ST. PETERBURG - RHEIN-NECKAR LÖWEN
23:32 (10:18)

VESZPREM - CROATIA ZAGREB
34:27 (19:11)

Veszprem 17, Rhein-Neckar 14, Celje PL 9, Motor Zaporožje 7, Zagreb 6, St. Peterburg 1 točka.

Celjani opravili popravni izpit