Matjaž Brumen je bil eden izmed štirih igralcev Kopra, ki so zadeli po petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Brumen je bil eden izmed štirih igralcev Kopra, ki so zadeli po petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper
Cimos Koper je dokazal, da se lahko kosa z vsemi. Jim bo v Madridu uspel še veliki met? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorazd Škof
Gorazd Škof je odlično opravil svojo nalogo. Foto: Reuters
Velika zmaga Kopra v Ligi prvakov

Koprčani so navdušili s srčnostjo in borbenostjo. Izid je bil nazadnje izenačen v 45. minuti, ko je Kiro Lazarov zadel za 20:20. Nato so vseskozi vodili domači, ki jih ni ustavil niti rdeči karton Vladimirja Osmajića (51.). Malo pozneje je Sebastian Skube z igralcem manj zadel za 23:21, Milorad Krivokapić pa s pomočjo vratnice in hrbta Joseja Hombradosa povišal na +3 (24:21).

Vse dvome o zmagovalcu je razblinil Skube (57.), ki je dosegel gol za 25:22, hkrati pa izsilil še izključitev Julena Aguinagaldeja. Minuto pred koncem je Dean Bombač poskrbel za najvišjo prednost na tekmi (26:22). Odlično je branil Gorazd Škof, ki je zbral 17 obramb. Povratna tekma bo v soboto, 28. aprila, ob 20.15 v Madridu. Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 26. in 27. maja v Kölnu.

Cimos dobil polčas s 13:12
Koprčani so silovito začeli srečanje in po dveh golih Bojana Skoka ter Robija Konečnika povedli s 3:0. Temu je sledil hiter odgovor gostov, ki so ekspresno izenačili, nato pa po golu Luca Abaloja povedli s 5:3. Domače je v naslednjih minutah v igri držal kapetan Uroš Rapotec, ki je dosegel tri zadetke zapored (6:7). V 19. minuti je Matjaž Mlakar izenačil (8:8), malo pozneje pa je Dean Bombač povedel domače v novo vodstvo (9:8). Do polčasa (13:12) je sledila izenačena tekma, domače pa je v igri držal tudi odlični vratar Gorazd Škof.

Domačini narekovali silovit ritem
Tudi po odmoru se je nadaljevala dinamična tekma "gol za gol". V 44. minuti je Milorad Krivokapić s svojim tretjim golom v drugem polčasu povišal na 20:18. Domačim se ni uspelo odlepiti, saj je Kiril Lazarov s sedemmetrovke izenačil. Pri 21:20 (51.) je zaradi tretje izključitve rdeči karton dobil steber domače obrambe Vladimir Osmajić. Kljub temu je Matjaž Brumen v 54. minuti povišal na 22:20. Malo pozneje je Sebastian Skube z igralcem manj zadel za 23:21, Krivokapić pa s pomočjo vratnice 24:21. Pri tem izidu je Jose Hombrados Brumnu ubranil sedemmetrovko manj kot štiri minute pred koncem.

Skube zadel in izsilil izključitev
Toda to ni bilo usodno. Skube je zadel (25:22) in hkrati izsilil še izključitev Julena Aguinagaldeja, kar je že pomenilo, da bo zmaga nekoliko presenetljivo, a popolnoma zasluženo ostala v Kopru. Slavje v polni Bonifiki pred več kot 3.000 gledalci se je lahko začelo ...

Matjaž Brumen: "Igrali smo fenomenalno, premagati takšno ekipo, kot je Atletico Madrid, ni mačji kašelj. Razlika bi lahko bila še bolj izrazita, a sta vratarja španske ekipe zaustavila nekaj naših 100-odstotnih priložnosti. Ne glede na to smo lahko zadovoljni. Na povratni tekmi nas čaka težka naloga, a verjamem, da lahko presenetimo."

Dean Bombač: "To je največja zmaga v zgodovini kluba. Naše občinstvo je bilo fantastično, na igrišču pa je prevladalo naše srce in želja po zmagi. Danes smo bili enostavno boljši, danes smo bili nepremagljivi."

Talant Dušebajev, trener Atletica Madrida: "Dvoboj traja 120 minut, na polčasu pa zaostajamo za tri gole. Nisem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, igrali so pod pričakovanji, še posebej v napadu. Ob tem je številne njihove strele zaustavil Gorazd Škof. Cimos je z današnjo predstavo dokazal, da se je zasluženo uvrstil v četrtfinale lige prvakov."

LIGA PRVAKOV
ČETRTFINALE, prve tekme


CIMOS KOPER - ATLETICO MADRID 26:23 (13:12)

Cimos Koper: Brumen, Skube, Krivokapić in Rapotec po 5, Bombač in Skoko 2, Konečnik in Mlakar 1.

Atletico Madrid: Abalo in Fernandez 4, Aguinagalde, Davis in Lazarov po 3, Rodriguez 2, Guardiola, Markussen, Jurkiewicz in Dinart 1.

Sedemmetrovke: 1/2; 1/1
Izključitve: 14 min; 8 min
RK: Osmajić 51.; Aguinagalde 58.

ADEMAR LEON - FÜCHSE BERLIN 34:23 (15:9)


KÖBENHAVN - BARCELONA 29:23 (16:11)
CROATIA OSIGURANJE ZAGREB - KIEL 31:31 (15:12)

Povratne tekme bodo 28. in 29. aprila. Cimos bo igral 28. aprila ob 20.15.

Velika zmaga Kopra v Ligi prvakov