Uspešen konec kvalifikacij: hladna prha za selektorja Borisa Deniča. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Uspešen konec kvalifikacij: hladna prha za selektorja Borisa Deniča. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Peter Pucelj
Peter Pucelj in David Špiler sta si čestitala za zmago. Desno Jure Sušin. Foto: MMC RTV SLO
Stožice
V Stožicah je Slovence bodrilo 4.000 navijačev. Foto: MMC RTV SLO
Rokometaši z gladko zmago do vozovnice za Srbijo

Dokaz pristnega zadovoljstva in veselja je tudi "tuširanje" selektorja Borisa Deniča, za katerega je poskrbel kapetan Uroš Zorman. "To je bilo popolnoma spontano. Iz dna srca mu čestitam, da mu je uspelo, saj biti mladi selektor ni mačji kašelj. S svojim pristopom je osvojil vse v reprezentanci. Pokazal nam je neko drugačno pot od ostalih, ki je sproščena, a hkrati zategnjena. Pri tem ni šel z glavo skozi zid. Upošteval je nasvete pomočnika Čotarja, strokovnega štaba in tudi nas. To so odlike velikega trenerja, seveda pa njegovo delo še zdaleč ni končano," je "potezo dneva" pojasnil Zorman.

Dobro, a lahko bi naredil(i) več
Denič je najprej na kratko ocenil srečanje z Ukrajinci: "Sezona je bila dolga, vsi igralci imajo veliko tekem za seboj, a dokazali so, da lahko odigrajo odgovorno. Izpadlo je zelo dobro, odigrali so dobro za publiko in temu času primerno." Nato pa je 44-letni Ljubljančan, ki je reprezentanco prevzel oktobra, potem ko je nenadoma odstopil Zvonimir Serdarušić, potegnil tudi črto pod svojih osem mesecev v vlogi selektorja: "Največji dosežek v tem času je širina igralske baze, iz katere črpa reprezentanca. Zadovoljen sem, da smo se kvalificirali, da smo malce spremenili razmišljanje, da smo pozitivni, da gremo vsako tekmo na zmago. Napredujemo korak za korakom. Seveda pa so še vedno rezerve tako na igralski kot tudi na trenerski strani. Če bi moral oceniti sam sebe, potem bi dejal, da bi lahko naredil več."

Vseh 16 mora vleči k istemu cilju
Denič je uvedel še eno taktično novost, saj je praktično na vseh tekmah že v prvem polčasu dal priložnost vsem igralcem: "To je moj način. V današnjem rokometu hitrega tempa mora vseh 16 igralcev vleči k skupnemu cilju in ravno to želim z rotacijami doseči."

Denič: Zagotovo bom razmišljal o medalji
(Etapni) cilj je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo dosežen, a dober vtis, ki ga je kljub spodrsljaju na Portugalskem pustila pomlajena reprezentanca, bo treba januarja v Srbiji še nadgraditi: "Mi smo športniki in športniki morajo vedno razmišljati o zmagi. Jaz bom zagotovo razmišljal o medalji, kaj bomo lahko vzeli, bomo pa videli." Zorman se veseli prvenstva v Srbiji: "Komaj čakam Beograd in upam, da bomo po tem prvenstvu lahko rekli nekaj pozitivnega."

Več o slovenskih možnostih bo mogoče reči že v sredo, ko bo ob 12.00 v Beogradu žreb skupin.
Že v torek v Srbijo
Že v torek bo Denič peljal svoje varovance, sicer v okrnjeni zasedbi, na turnir v Srbijo, kjer se bodo pomerili z A in B srbsko selekcijo ter Norveško. "Turnir bo predvsem trening za mlade rokometaše, tiste, ki imajo le nekaj reprezentančnih nastopov," je končal Denič.

V spodnji fotogaleriji si oglejte še nekaj utrinkov z nedeljske tekme v Stožicah.

Rokometaši z gladko zmago do vozovnice za Srbijo