Selektor Boris Denič, Matjaž Brumen in Miha Žvižej na novinarski konferenci. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Selektor Boris Denič, Matjaž Brumen in Miha Žvižej na novinarski konferenci. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Makedonci
Makedonci Vančo Dimovski, Kiro Lazarov in selektor Zvonko Šundovski so zatrjevali, da uspeh posvečajo svoji domovini. Lazarov je z 61 zadetki postal novi rekorder evropskih prvenstev. Prejšnji rekord Olafurja Stefanssona iz leta 2002 je izboljšal za tri gole. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

"Iskreno mi je žal, da nismo uspeli, predvsem zaradi vseh mladih igralcev. Po sedmih urah rokometa je odločila ena sama žoga. V prvem polčasu nismo odgovorili na 'duel igro' in na krožnega napadalca. V drugem smo nato to popravili, a smo napravili preveč tehničnih napak in zgrešili kakšno sedemmetrovko preveč. Kljub temu pa čestitam fantom za dobro odigran turnir, saj smo dali od sebe vse, kar smo imeli," je dejal selektor Boris Denič.

Kdo bi si pred začetkom mislil, da bomo tukaj?
Kapetan Uroš Zorman je znova poudaril, da je ponosen na ekipo: "Na koncu so odločale malenkosti, malo se nam je zatresla roka, in to je to. Krivi smo si sami, saj smo zgrešili preveč zicerjev. Malo smo morda tudi pregoreli v preveliki želji, saj je ekipa mlada. Naredili smo napredek, šesto mesto je velik uspeh za takšno reprezentanco. Kdo bi si pred prvenstvom mislil kaj takšnega? Kdo bi si mislil, da bomo tukaj? Zato domov odhajamo z dvignjenimi glavami. Ponosen sem na ekipo. To je velik uspeh za slovenski rokomet. Če bomo tako delali naprej, je pred nami lepa prihodnost."

M. Žvižej: V obrambi se nismo uspeli sestaviti
Miha Žvižej
pa je povedal: "Trenutno smo še razočarani. Enostavno se nismo sestavili v obrambi že od prve minute naprej. Najprej smo imeli težave z zunanjimi igralci, potem s črto, tako da to ni bila tista prava kompaktna obramba, ki smo jo igrali skozi vse prvenstvo. In to nas je stalo zmage. Škoda, bili smo blizu. Generalno gledano smo napravili zelo dober rezultat, a glede na to, da so nam šle kalkulacije na roko, bi lahko izvlekli maksimum, kar pa nam na žalost ni uspelo."

Gajič: Še vedno trdim, da smo boljši od njih
"Žalosten sem. Ob dejstvu, da smo zgrešili štiri sedemmetrovke in še nekaj 'zicerjev' smo bili še blizu. Nemogoče pa je dobiti takšno tekmo. Stvari so se tako odvijale, da smo imeli na koncu vse v svojih rokah, a nismo uspeli. Še vedno trdim, da smo boljši od njih," pa je prepričan Dragan Gajič.

Iz Beograda