Celjani črpajo optimizem iz zadnjih predstav v Ligi prvakov, ko so namučili Veszprem v gosteh, doma pa v velikem slogu opravili z Zagrebom. Foto: Aleš Fevžer
Celjani črpajo optimizem iz zadnjih predstav v Ligi prvakov, ko so namučili Veszprem v gosteh, doma pa v velikem slogu opravili z Zagrebom. Foto: Aleš Fevžer
Gorenje
Tudi rokometaši Gorenja so v zadnji tekmi Lige prvakov pokazali dobro formo, saj so v gosteh s 40:32 premagali Drott. Foto: Aleš Fevžer
Velenjčani in Celjani blizu osmine finala

Velenjčani, branilci naslova, imajo po 13 krogih eno točko prednosti pred Celjani. "Ose" so v letošnji sezoni že dobile uvodni derbi - 18. septembra je bilo v Rdeči dvorani 30:28. Če bi Celjane premagali tudi v sredo, bi potrdili "jesenski" naslov.

A enako velja tudi za "pivovarje", ki želijo na "krilih" velike zmage nad Zagrebčani "vzeti mero" tudi nasprotnikom iz Šaleške doline.

Matić: Ne sme nas voditi evforija
Toda trener domačih Vladan Matić opozarja, da ne smejo podleči evforiji: "Velenje je edino v domačem prvenstvu, ki nas je premagalo. Večino te tekme smo dobro igrali in imeli zmago v svojih rokah, a nato zaradi nepotrebnih napak izpustili zmago, poraz pa je nato močno vplival na nas. To mora biti zadostno opozorilo, da je treba odigrati vseh 60 minut na najvišjem nivoju, brez popuščanja. Zmage z zadnjih tekem so nam dvignile samozavest, a ne sme nas voditi evforija. Če uspemo ponoviti pristop in predstave z naših zadnjih tekem z Veszpremom in Zagrebom, potem imamo vse pravice, da verjamemo v našo zmago na tej tekmi ter da dokažemo, da smo mi vladarji v Zlatorogu!"

Skok: Naša forma raste
Celjska vrata brani Velenjčan Matevž Skok, ki meni, da je prišel čas, da Gorenje končno pade: "Čas je, da vzamemo tisto, kar je naše. Že lani smo bili večkrat zelo blizu, nato pa z malce nesreče in nespretnosti izpustili točke iz svojih rok. Mislim, da je zdaj prišel naš čas in iz tekme v tekmo dokazujemo, da naša forma raste."

Vajdl: V Celje ne gremo z belo zastavo
"Motivacija za sredino tekmo ne bo problem. S tekmo proti Zagrebu so dokazali, da so v izvrstni formi in čeprav bi mi z zmago pridobili veliko, je pred nami še dolga sezona. Tekma ni odločilna, pomeni pa vsekakor veliko," pa pravi kapetan Velenjčanov Niko Medved, medtem ko trener Ivan Vajdl dodaja: "Nasprotnik napoveduje zmago in naskok na prvo mesto, kar pomeni, da se moramo dobro pripraviti in poskušati biti konkurenčni njihovim napovedim. Do srede se moramo zbrati, postaviti glave na pravo mesto in se prikazati v najmočnejši luči. Ne glede na napovedi mi s seboj ne peljemo bele zastave."

Odločitev o prvaku bo padla spomladi
Po sredinem obračunu bodo do 22. decembra sledili še štirje krogi, nato pa zimski premor do začetka februarja. Seveda pa bo ne glede na razplet tokratnega derbija odločitev o prvaku padla spomladi, ko se bosta moštvi pomerili še dvakrat. Kakšno točko utegne obema odščipniti tudi neugodni Maribor ali celo kakšen drug klub.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LEASING LIGA, 14. krog

Sreda ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE

TRIMO TREBNJE - SLOVAN

JERUZALEM ORMOŽ - KRKA

ISTRABENZ PLINI IZOLA - SVIŠ

RIBNICA RIKO HIŠE - KRŠKO

Ob 19.30:
SEVNICA - MARIBOR BRANIK

Lestvica:                            
GORENJE                 13 12 1  0 25
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   13 12 0  1 24
MARIBOR BRANIK          13  9 3  1 21
RIBNICA RIKO HIŠE       13  7 2  4 16
SEVNICA                 13  6 1  6 13
TRIMO TREBNJE           13  5 2  6 12
KRKA                    13  4 2  7 10
JERUZALEM ORMOŽ         13  5 0  8 10
ISTRABENZ P. IZOLA      13  4 1  8  9
KRŠKO                   13  2 3  8  7
SLOVAN                  13  3 0 10  6
SVIŠ                    13  1 1 11  3
Velenjčani in Celjani blizu osmine finala