Rokomet
(4)
Medtem ko Gorenje Velenje nadaljuje evropsko sezono, jo je Koper 2013 končal. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Kadetten premočan, Koprčani se poslavljajo od Evrope

Adam Bratkovič dosegel 8 golov
9. september 2018 ob 19:23
Schaffhausen - MMC RTV SLO

Rokometaši Kopra 2013 so končali evropsko sezono, potem ko so v 1. krogu kvalifikacij pokala EHF proti Kadetten Schaffhausnu izgubili z 31:24 (16:12). Na prvi tekmi je bil izid izenačen.

Koprski rokometaši so evropski pokal EHF končali že na prvi oviri. Za varovance trenerja Petra Mičovića so bili desetkratni prvaki Švice, igralci Kadettna Schaffhausna, prevelik zalogaj.

Koprčani so povratno tekmo začeli pogumno. Zaostanek dveh golov (3:5) v uvodnih minutah so znali izničiti in ga malo pozneje celo pretvoriti v vodstvo s 7:6. Po vodstvu gostov z 9:8 pa so domačini zaigrali bolje, prešli v vodstvo in ga ob koncu prvega polčasa povečali na "udobnih" 16:12.

Drugi polčas se je za Primorce začel katastrofalno. Kadetten je namreč drugih 30 minut igre začel veliko bolj poletno kot gostujoča zasedba in hitro je prišel do vodstva z 20:13. Koper je na vse načine skušal spreobrniti izid in podaljšati evropsko sezono, a so občasni udeleženci Lige prvakov iz Schaffhausna znali zadržati razliko.

Prvi strelec tekme je bil z osmimi goli igralec Kopra Adam Bratkovič.

ROKOMET (M)
KVALIFIKACIJE ZA POKAL EHF
1. KROG, povratni tekmi

KADETTEN SCHAFFHAUSEN – KOPER 2013 25:25
31:24 (16:12)

Kadetten Schaffhausen: Pilipović, Meister 2, Zehnder 2, Küttel, Csaszar 7 (2), Schopper, Haas, Beljanski 3, Stevanović, Gerbl 2, Šešum 5, Huber, Maros 3, Schelker 2, Frimmel 4, Tominec 1.

Koper 2013: Haseljić, Dolenc, Grzentič 4, Vlah 5, Krečič 2, Matijašević, Kocjančič, Postogna, Moljk 2, Smolnik, Sokolič 3, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8 (4).

Sedemmetrovke: 2/2; 5/4
Izključitve: 14 min; 12 min
Rdeč karton: Beljanski 36./Kadetten Schaffhausen

Odigrano v soboto:
GORENJE VELENJE – Alingsas 23:26
28:22 (13:10)
Verdinek 10, Špelić 6, A Kavčič 5, Haseljić, M. Kavčič, in Miklavčič 2, Stojnić 1; Berg 6, Lang 4.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
mr. pp
# 10.09.2018 ob 11:29
Logično bi mi bilo, da bi komentiral tekme svojega kluba, ne da se le naslajaš ob celjskih porazih... kar se pa organiziranosti klubov tiče: vesel sem, da v Kopru dobro delajo z mladimi, še bolj bi bil pa vesel, če bi se cenilo tudi Celjsko šolo in vzgojo mladine. Če misliš, da Celjani le pobirajo izdelane igralce, pa živiš v drugem svetu... In zdi se mi, da je razlika v financah med Koprom in Svicarji precej podobna kot med Celjem in Kielom, Kielcami, Flensburgom.
OK1
# 10.09.2018 ob 10:24
pajadeja... Vujo v golu in grožnja z odhodom s prvenstva, sta nam pa ful koristili, ne? Bodi raje vesel, da imamo tako dobre rokometaše, ki igrajo po tujini in da imamo Celje, ki je edini, ki je še konkurenčen v Evropi. Realnost rokometa je žal takšna, kot se je izkazalo v primeru tega rezultata in izpada Kopra, super, da je Gorenje napredovalo in upajmo na Ribnico. Ko pa še Celje izgubi stik z elito, potem nam pa bog pomagaj... In v to drvi slovenski rokomet, pa se bojim, da rokometni svet tega še ne dojema. Druga možnost pa je, da vsi v rokometu stopijo skupaj, a z razmišljanjem kot ga kažeš sam in žal še veliko ostalih, ne kaže dobro.
pajadeja
# 10.09.2018 ob 09:46
In kaj bi ti hotel, da jaz komentiram? Še vedno velja, da ti izberi katerekoli tri ulice v Celju, jaz pa bom izbral tri v Semedeli ali pa tri v Šalari pa gremo kdo je boljši. Vse drugo je stvar denarja in organizaciie kluba, s tem pa nimam jaz nič. Prvi komentar na "neuspehe Celja" je vedno odgovor na zadnje komentarje pred tekmo, ko "strokovnjaki" napovedujejo gol razliko v korist Celja, potem pa so krivi sodniki, nasprotna publika, osvetlitev dvorane....in se potem celo pišejo uradni protesti na EHF. To zadnje pa, očitno - vidimo vsi, škodi predvsem reprezentanci.
mr. pp
# 10.09.2018 ob 08:52
Pajadeja, kje si? Zame sicer tole ni nobena sramota ali kaj podobnega, ampak ce bi se to zgodilo Celju, bi omenjeni prvi komentiral...
Kazalo