Uroš Bregar je Krim popeljal v polfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Bregar je Krim popeljal v polfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Visoka zmaga Krima na Kodeljevem

Krimovke so na Norveškem izgubile s 27:29, tokrat pa so gostjam hitro dale vedeti, kdo je boljši v tem dvoboju. Zaostanek s prve tekme so izničile že do polčasa (14:8), nato pa v nadaljevanju še dodale plin in tekmo mirno pripeljale do konca.

S šestimi goli sta se pri domačih izkazali Mirjeta Bajramoska in Marija Obradović, enega manj je dala Alja Koren. Šestkrat je na drugi strani zadela tudi Hanne Andve.

"Meni danes ni bilo najlažje. Res je, da smo imeli na prvi tekmi padec med 20. in 50. minuto, danes smo ga zmanjšali. Danes je bilo dvajset minut tega, zmanjšali smo padec za 10 minut. Zaustavili smo njihovo krožno napadalko. Sergeja Stefanišin je spet dobro branila. In rezultat je tu," je po tekmi dejal trener krimovk Uroš Bregar.

Krimovke bodo v polfinalu igrale z Lado Toljati. Prva tekma bo 2. ali 3. aprila, povratna pa teden dni kasneje.

POKAL PPZ, četrtfinale, povratna tekma:
KRIM MERCATOR - Kristiansand (NOR) 27:29
30:20 (14:8)

Krim Mercator: Jurič, Luković 1, Milanović Litre 4, Mavsar 4 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganović, Marinček, Omoregie 3 (1), Zulić, Koren 5 (2), Pandžić, Barič 1 (1), Obradović 6 (2), Zrimšek.

Vipers Kristiansand: Hauge, Refsnes 1, Kramer 1, Hall, Kristensen 1, Jonassen 1, Weigelt 4, Andve 6, Knippenborg 1, Benestad Rosenvold, Olsson 2 (1), Tomac 2, Bruskeland 1.

Sedemmetrovke: 7/8; 1/1

Izključitve: 2 min; 2 min

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Visoka zmaga Krima na Kodeljevem