Tudi Amelie Goudjo je zapustila Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Tudi Amelie Goudjo je zapustila Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so že izgubile vse možnosti za uvrstitev v četrtfinale, kljub temu pa obljubljajo, da se ne bodo predale vnaprej. Vardar je prvo tekmo dobil z 41:30. Tudi tokrat so Andrea Lekić, Andrea Penezić, Barbara Varlec Lazović in soigralke favoritinje.

Potem ko je Krim konec tedna zapustila Allison Pineaum, so iz ljubljanskega kluba sporočili, da odhaja še Amelie Goudjo. "Igralka je v klub prinesla veliko znanja, tako na igrišču kot zunaj njega in je bila v pomoč predvsem mladim igralkam. Tudi zaradi tega klub do igralke goji visoko stopnjo spoštovanja," so sporočili iz kluba. Prekinitev pogodbe je bila sporazumna.


"Poskusili bomo narediti še en podvig. Enega smo v Volgogradu, poskusili bomo še enega. Igro moramo postaviti drugače, mogoče nam uspe. Vedno je bil moj izziv premagovati favorite. Gotovo je Vardar po kadrovski in kakšni drugi sestavi v prednosti pred nami. Mi pa moramo, če se hočemo iti še vrhunski rokomet, tole zdržati in narediti kaj za prihodnje rodove. Ob tem bomo pa zelo veseli, če nas razumete, da ne rečem podpirate,"
je dejala trenerka Krima Marta Bon, ki v zasedbi ne bo imela Francozinje Allison Pineau. Ta se je z Ljubljančankami sporazumno razšla že pred tekmo s Thüringerjem.

LIGA PRVAKINJ, glavni del, skupina 1, 5. krog:

Petek ob 19.00:
KRIM MERCATOR - VARDAR

Sobota:
LEIPZIG - BUDUĆNOST

Nedelja:
DINAMO SINARA - THÜRINGER

Budućnost 15, Dinamo Sinara 10, Thüringer 8, Vardar 7, Leipzig 6, Krim Mercator 2.


Skupina 2, 5. krog:

Nedelja:
SÄVEHOF - METZ

VIBORG - LARVIK

GYÖRI - BAIA MARE

Larvik 16, Györi 12, Viborg 7, Baia Mare 6, Metz 4, Sävehof 3 točke.

Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.